Ny barnbuffé ombord hos Viking Line i sommar

Victor Magdeburg, Svenska Juniorkocklandslaget med barn och Ville Viking. Foto: Viking Line/Tuukka Ervasti

Den 14 juni 2018 dukar Viking Line upp sommarens nya barnbuffé utvecklad i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget. Rederiet hoppas att de minsta resenärerna ska lockas att prova hälsosamma rätter med ett högre näringsvärde genom att erbjuda klassiska barnfavoriter med en twist. Bland godsakerna återfinns exempelvis rättiksspiraler och coleslaw, bolognese med oxbringa, samt potatispuré med grönsaker.

Långsiktigt samarbete

Viking Line har sedan 2017 ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget för att förhöja matupplevelsen på Östersjön. Landslagen inspirerar och fortbildar restaurangpersonalen, samt skapar tillsammans nya menyer och rätter.

En blomkålsmix med lila inslag finns på barnbuffén. Foto: Viking Line/Tuukka Ervasti.

Nu har turen kommit till rederiets yngsta resenärer. Den nya barnbuffén som erbjuds hela sommarsäsongen har tagits fram i samarbete med Juniorkocklandslaget och Victor Magdeburg i spetsen. 23-åriga Victor Magdeburg är till vardags verksam som kock på Högberga gård på Lidingö och OS-vinnare 2016 tillsammans med Stockholm Culinary Team.

Hoppas på matglädje

– Det är en sporrande utmaning att skapa rätter som barnen både ska våga smaka på och ta till sig. Vi har utökat det gröna utbudet i barnbuffén med olika sorters sallader och adderat bland annat sötpotatis och honungsrostade rotfrukter till varmrätterna. Dessutom kommer vår potatispuré med grönsakstärningar för tuggmotståndet, och till den egenmalda köttfärsen som används i vår bolognese har vi adderat oxbringa för strukturen. Jag hoppas och tror att Viking Lines yngsta resenärer ska hitta mycket matglädje ombord i sommar, säger Victor Magdeburg, Svenska Juniorkocklandslaget.

Pasta Bolognese, många barns favorit på nytt vis, foto: Viking Line/Tuukka Ervasti.

Den nya barnbuffén kommer att finnas ombord på samtliga Viking Lines sju fartyg från och med den 14 juni och under sommarsäsongen. Alla under 6 år äter gratis i buffén – barn upp till 12 år kryssar dessutom kostnadsfritt.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier