Ny fartygsorder: största bygget av europeiskt rederi

MSC1419510_Event_Press_conference_low

MSC Cruises har lagt en fartygsorder hos STX i Frankrike på två nya fartyg i en helt ny fartygsklass. Fartygen blir de största som byggts av ett europeiskt rederi och innebär att MSC Cruises utökar sin kapacitet med 31 procent.

– I och med denna stora investering i nästa generations kryssningsfartyg befäster MSC Cruises sin position som ett rederi med en modern och innovativ flotta, säger Claes Tamm, VD för MSC Cruises i Skandinavien.

De nya fartygen blir 315 meter långa och 43 meter breda med 2 250 hytter och plats för 5 700 passagerare. Måtten innebär att fartygen blir bredare men kortare än flottans största fartyg idag. Dels är detta en konstruktionsfråga som beror på hur fartygen är designade (bland annat ska de ha en invändig gågata), dels vill man att de ska ta sig in i fler hamnar.

Fartygen får fler öppna ytor som sträcker sig över två eller flera däck. Till nyheterna hör förutom gågatan bland annat ett sport- och nöjesområde med anslutande vattenland och en tvåvåningslounge i aktern. Det kommer även finnas tre salonger för shower och underhållning, 12 olika restauranger och serveringar, specialdesignade familjehytter och ett utökat MSC Yacht Club.

Det första fartyget ska levereras 2017 och det andra under 2019. MSC Cruises har även en option på ytterligare två likadana fartyg. Den totala fartygsordern motsvarar en investering på nära 3 miljarder euro.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier