CL_VS_SportSquare_Skyride_ren
Toppdäck på Carnival Vista som lanseras i maj 2016.

2016 släpps åtta större kryssningsfartyg, alla med sin målgrupp och karaktär. Här är en lista på fartygen, vilket rederi de tillhör och när de gör entré till havs.

Koningsdam

Antal passagerare: 2650.
Rederi: Holland America Line.
Lanseras: April 2016.
Speciellt ombord: Fartyget är musikinspirerat vilket syns både i inredningen och underhållningslokalerna. Music Walk Area är ett koncept med tre scener där det spelas allt från klassiskt till jazz och blues. Världskända artister kommer att framträda liksom det New York-baserade bandet B.B. King All-Star Band.

Ovation of the Seas

Antal passagerare: 4180.
Rederi: Royal Caribbean International.
Lanseras: April 2016.
Speciellt ombord: Tekniken (till exempel snabbt internet, en bar med robot-bartendrar och insideshytter med virtuella balkonger) liksom en skydiving-simulator, radiobilar och North Star, en glastäckt gondola på en drygt 90 meter lång kranarm högst upp på fartyget.

AIDAprima

Antal passagerare: 3300.
Rederi: AIDA Cruises.
Lanseras: April 2016.
Speciellt ombord: Rederiets största fartyg med allt från matlagningsskola och bryggeri till vattenpark med pooler och vattenrutschkanor och lyxig champagnebar med partnerskap med Moët & Chandon. Att fartyget är vigt åt den tyska marknaden märks om inte annat på att det finns nudistområde.

Viking Sea

Antal passagerare: 930.
Rederi: Viking Cruises.
Lanseras: April 2016.
Speciellt ombord: Lyxiga detaljer i hytten som kikare, välkomstchampagne och gratis tvättservice kombineras med destinationsknuten underhållning, föreläsningar och matlagningskurser. Poolområdet kan förvandlas till utomhusbio och i Wintergarden kan man njuta av afternoon tea.

Carnival Vista

Antal passagerare: 3954.
Rederi: Carnival Cruise Line.
Lanseras: Maj 2016.
Speciellt ombord: Kryssningsindustrins första IMAX-biograf, en 138 meter lång vattenrutschkana (rederiets längsta hittills), SkyRide där gästerna trampar fram i luften längs en 244 meter lång bana och eget pub med eget mikrobryggeri där man kan sitta vid bord med egen kran så att man kan fylla på glaset själv när man vill.

Harmony of the Seas

Antal passagerare: 5497.
Rederi: Royal Caribbean International.
Lanseras: Juni 2016.
Speciellt ombord: Världens största kryssningsfartyg med alla häftiga aktiviteter och områden som Oasis-klassen har, men också nyheten The Ultimate Abyss, världens högsta vattenrutschkana till havs med bland annat ett fritt fall hela 10 däck ner. Våghalsiga kan testa någon av de två parallella cylindrarna med installerade ljudeffekter där man forsar fram i en hastighet av 4 meter per sekund.

Seven Seas Explorer

Antal passagerare: 738.
Rederi: Regent Seven Seas Cruises.
Lanseras: Juli 2016.
Speciellt ombord: Fartyget ska bli världens lyxigaste. Alla hytter är sviter med balkong och inkluderar mat, dryck, dricks och utflykter. Störst är Regent Suite på 270 kvadratmeter där gästerna blir körda i privat bil, får obegränsat med massager i hytten, butler samt egen guide iland. Exklusivt för Seven Seas Explorer är också Gourmet Explorer Tours, utflykter med matfokus.

Seabourn Encore

Antal passagerare: 604.
Rederi: Seabourn Cruise Line.
Lanseras: December 2016.
Speciellt ombord: Minsta fartyget av årets nyheter men också lyxrederiets största hittills. Signaturrestaurangen ombord har skapats tillsammans med gourmetkocken Thomas Keller, känd för sina tre Michelin-belönade restauranger. Fartyget har också ett marint däck med olika vattensporter som windsurfing, kajak och trampbåt.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier