Italienskt, ryskt och grillat på ”nya” Viking Cinderella

23623_06048

Förra året firade Viking Cinderella 10 år som Östersjöns hetaste nöjeskryssare på rutten Stockholm-Mariehamn. Närmare 10 miljoner passagerare hade då hunnit njuta av fartygets dansgolv, mat, shopping och spa ombord. Hela hösten var det födelsedagskalas ombord med specialteman varje veckodag.

Knappt hade jubileumsyran lagt sig innan Viking Line slog på trumman igen; Cinderella ska renoveras. Det är faktiskt bara 2 veckor och en dag kvar innan hon gör entré på havet igen i ny skrud. Utanpå lär det nog inte synas så mycket, men inuti kommer förändringarna vara desto fler. Efter förvandlingen kommer Cinderella att ha bland annat tre nya restauranger och en uppdaterad nattklubb.

Ocean Grill, en helt ny grillrestaurang där kockarna tillagar maten framför gästerna i det öppna köket. Menyn kommer att byta skepnad från årstid till årstid.

Seaview ersätter den tidigare à la carte-restaurangen Food Garden. Man kommer fortfarande kunna njuta av à la carte-rätter, Viking Cinderellas skaldjursplatå och det lyxiga efterrättsbordet och frukosten. Gissningsvis fortfarande med samma slående havsutsikt.

Bottega Prosecco Bar kommer att ha en restaurangdel som ska servera italienska specialitéer och delikatesser såväl till lunch, middag som nattetid. Inredningen är modern italiensk med kristallkronor i muranoglas. En uppiggande espresso går det förstås att få, och i den gyllene vinbaren The Golden Bar är det Prosecco som är huvudtema.

The Golden Bar

Étage är namnet på Viking Cinderellas omgjorda nattklubb i tre våningar. Det gamla åker ut och ger plats för en splitterny nattklubb med italiensk design. Dansgolvet utökas med en tredjedel, scenen flyttas och blir större. Ny teknik, möbler och belysning kommer höja besökarnas upplevelse liksom en ny tio meter lång bardisk på våning 9.

– Vi har uppdaterat inredningen ombord på Viking Cinderella utifrån den moderna kryssningsresenärens behov och preferenser. Målet har varit att göra det både bekvämt och tilltalande för ögat, med fokus på komfort, ljussättning och genomtänkta detaljer i behaglig harmoni. Stilren italiensk design går igen i både möblemang och belysning i såväl restauranger som nattklubben Étage. Viktiga inslag i restaurangernas interiör är mörkt trä, guld och koppar, med komponenter från finska Vallila och italienska Tonon och Pedrali. I restaurang Ocean Grill återfinns även havstemat i form av en vit vågmönstrad vägg, säger Johan Nordberg, arkitekt på Viking Line.

Men nyheterna tar inte slut där. Antalet hytter med dubbelsäng utökas. På däck nio, i främre delen av fartyget, kommer det finnas 38 nya hytter i så kallad comfort class, vilket ökar det totala antalet hytter med dubbelsäng ombord till 84.

Spat kommer också att ha en nyhet på menyn; Russian Banya, från Kerstin Florian. Behandlingen inkluderar rysk bastu, kallt vatten och kroppsskrubb, och avslutas med vodka och caviar!

Den omfattande renoveringen sker vid varvet i Landskrona. Den 25 januari är det dags för nypremiär.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier