Nyhet från Ving: kryssningar i norra Europa

Att kryssa i de norska fjordarna är mäktigt. Foto: MSC Cruises.

Vings satsning på kryssningar fortsätter och nu utökas utbudet med ett drygt tiotal kryssningar från Stockholm och Köpenhamn till våra grannländer runt Östersjön och till Norges fjordar. Tillsammans med de fyra rederier som Ving samarbetar med, erbjuds rutter med stopp i åtta olika länder.

Norra Europa – en nyhet

I och med lanseringen av kryssningar i norra Europa lägger Ving till ett helt nytt geografiskt område i kryssningsutbudet. Under de nya kryssningarna kommer resenärerna att kunna stifta bekantskap med såväl dramatisk natur, historia och kultur i Norge, Danmark, Sverige, Finland, Estland, Lettland, Ryssland och Tyskland.

– Det är riktigt roligt att kunna erbjuda kryssningar i vår närhet. Ett besök i de norska fjordarna står på mångas önskelista liksom Riga och Tallinn. Dessutom kan St Petersburg besökas utan visum när man åker på en kryssning med oss. Mellan stoppen kan man passa på att äta och dricka gott och utnyttja fartygets  alla faciliteter, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

St Petersburg, foto: Ving.

Kryssningarna utgår från Köpenhamn och Stockholm. Rutterna västerut går sedan upp i de bedårande vackra norska fjordarna med stopp i exempelvis Stavanger, Bergen, Ålesund och Geiranger men även i Århus och Warnemünde.

På kryssningarna i Östersjön görs stopp i bland annat Riga, Tallinn, Helsingfors, Kotka och St Petersburg. Den som önskar kan boka ett kryssningspaket där flyg samt en övernattning i avresestaden ingår, det vill säga i Köpenhamn eller i Stockholm.

Fyra rederier

Ving samarbetar sedan tidigare med de fyra rederierna Royal Caribbean, Celebrity Cruises, Costa Cruises och Norwegian Cruise Line. Samtliga erbjuder kryssningar i norra Europa med fartygen Serenade of the Seas, Costa Mediterranea, Costa Favolosa, Norwegian Getaway och Celebrity Silhouette.

Royal Caribbean Internationals stora och familjevänliga fartyg erbjuder kryssningar både i de norska fjordarna och till hamnar i Östersjön. God mat och läcker design väntar ombord på Celebrity Cruises medelstora fartyg, som riktar sig mer till en vuxen publik.

För att uppleva maximal medelhavsatmosfär rekommenderas Costa Cruises som seglar under italiensk flagg med utsökt mat, djärv design och ”la dolce vita” när det är som bäst, vare sig man väljer Atlanten eller Östersjön.

Pressbild, Norwegian Getaways äventyrsbana med zipline.

Med Norwegian Cruise Line kryssar man  med moderna fartyg som erbjuder något för hela familjen, tillsammans med besök i fem olika länder. Dessutom ingår All Inclusive i priset på deras kryssningar i Östersjön.

Prisexempel

Kryssning från Köpenhamn till de norska fjordarna med avresa 3 juni 2017. Flyg från/till Stockholm med SAS, en veckas kryssning med Costa Favolosa inklusive helpension, dryckespaket samt faciliteter och underhållning ombord. Rutten går Köpenhamn – till havs – Hellesylt – Geiranger – Bergen – Kristiansand – Århus – Warnemünde – Köpenhamn. Pris från 12 325 kronor per person.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier