Nyinvigning av totalrenoverade Norwegian Spirit

Den 19 april avgår Norwegian Spirit från sin nya hemmahamn Aten, efter att ha legat i torrdocka i Marseille i 43 dagar. Fartyget har där genomgått en omfattande renovering och uppgraderats för över 100 miljoner USD vilket inkluderar alla matställen, hytter och allmänna utrymmen. Även skrovet har fått nytt utseende.

Innan totalrenoverade Norwegian Spirit anländer till Aten för att därifrån göra 7-dagars kryssningar till de grekiska öarna, Turkiet och Israel fram till 8 november 2020, kommer fartyget göra en serie exotiska expeditioner på 17, 20 och 28 dagar över tre kontinenter.

Grekiska övärlden, Israel och Cypern

Först ut blir en segling från Civitavecchia den 14 februari, därefter ännu en från Dubai den 2 mars och Kapstaden den 22 mars 2020. Vårens och sommaren veckokryssningar kommer angöra hamnar i Rhodos, Mykonos, Santorini och Korfu i Grekland, Kusadasi och Istanbul i Turkiet, Ashdod och Haifa i Israel och Limassol på Cypern samt de två nya anlöpen Patmos och Volos i Grekland.

Renoveringen av Norwegian Spirit är den mest omfattande i rederiets (Norwegian Cruise Line) historia och omfattar bland annat ett dubbelt så stort Mandara Spa och ett utökat Pulse Fitness Center och den andra Onda by Scarpetta-restaurangen till havs.

Onda by Scarpetta, Norwegian Spirit. Christian Santiago Photography.

Spice H2O samt fritt från engångsflaskor i plast

Spirit har också fått en extra huvudmatsal; Taste, tillgänglig dygnet runt. Andra nya restauranger ombord är The Local Bar & Grill, Garden Café, Great Outdoors Bar och Waves Pool Bar. Bliss Ultra Lounge och Spinnaker Lounge är också två nytillskott, samt Adult-Only Spice H2O, med två nya bubbelpooler och en bar, som förvandlas till ett underhållningsområde på kvällen.

The Local Bar & Grill, Norwegian Spirit (skiss från rederiet).

Norwegian Spirit har också blivit fri från engångsplastflaskor som en del av ett omfattande arbete för att erbjuda gästerna mer hållbara möjligheter till sjöss. Från och med 1 januari 2020 är Norwegian Cruise Line det första stora kryssningsföretaget som eliminerar engångsplastflaskor över hela sin flotta.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier