Nystart för MSC Cruises i Medelhavet med två fartyg

MSC Grandiosa, pressbild.

Nyheterna i korthet gällande MSC Cruises nystart;

  • MSC Cruises flaggskepp MSC Grandiosa är det fartyg som satts in på rutten i västra Medelhavet, MSC Magnifica kryssar i östra Medelhavet.
  • Rederiet har infört ett omfattande hälso- och säkerhetsprotokoll som godkänts av relevanta nationella myndigheter längs de två fartygens färdvägar.
  • MSC Cruises har gått längre än riktlinjerna med förbättrade åtgärder inklusive universell testning för alla gäster och besättning samt säkra landbesök i varje hamn.

Nystart med fem stopp på 7 dygn

MSC Cruises har tidigare tillkännagett att flaggskeppet MSC Grandiosa och MSC Magnifica återupptar sin verksamhet i Medelhavet från och med den 16 respektive 29 augusti 2020. Det betyder att gästerna får möjlighet att upptäcka fem olika destinationer under de 7-nätters kryssningar som erbjuds. De två fartygen kommer att vara de första som implementerar ett nytt heltäckande hälso- och säkerhetsprotokoll som har godkänts av berörda nationella myndigheter från de länder som fartygen kommer att anlända till längs sina östra och västra Medelhavsrutter i sommar.

Pierfrancesco Vago, MSC Cruises. 

Pierfrancesco Vago, MSC Cruises styrelseordförande har kommenterat detta som följer: ”Under pausen i vår verksamhet fokuserade vi på att utveckla ett omfattande driftsprotokoll som bygger på redan strikta hälso- och säkerhetsåtgärder som länge har funnits ombord på våra fartyg. Vi har arbetat nära EU, nationella hälso- och sjukvårdsmyndigheter och andra myndigheter från de länder som MSC Grandiosa och MSC Magnifica kommer att besöka längs sina resvägar för Medelhavsområdet, för att utveckla ett säkert förfarande för att skydda hälsan och säkerheten för alla passagerare ombord på våra fartyg såväl som när de är i land för att se till att lokala samhällen känner sig trygga att välkomna våra gäster. ”

Pierfrancesco Vago fortsatte: ”De nya förfarandena inkluderar universell COVID-19-testning för alla gäster och besättning före ombordstigning, skyddade landbesök vid varje destination endast med en MSC Cruises-utflykt som extra skyddsnivå för våra gäster och införandet av ett COVID-skydd. Med alla dessa åtgärder på plats strävar vi efter att erbjuda våra gäster den säkrast möjliga semester.”

Omfattande hälso- och säkerhetsrutiner

MSC Grandiosa, rederiets flaggskepp, kommer att erbjuda 7-nätters kryssningar i västra Medelhavet där fartyget anländer till de italienska hamnarna Genua, Civitavecchia/Rom, Neapel och Palermo samt Valetta på Malta. MSC Magnifica kommer att erbjuda 7-nätters kryssningar i östra Medelhavet med avgång från de italienska hamnarna Bari och Trieste med stopp på de grekiska destinationerna Korfu, Katakolon och Pireus.

MSC Magnifica, pressbild.

MSC Cruises nya operativa protokoll har utformats för att skydda hälsa och säkerhet för gäster, besättning samt de lokala samhällen som företagets fartyg besöker. Av denna anledning uppfyller den och går utöver riktlinjer som tillhandahålls av viktiga internationella och regionala tillsyns- och tekniska organ samt regler som fastställs av regeringarna i de länder där MSC Cruises fartyg verkar.

Dessutom har RINA, det oberoende maritima certifieringsföretaget, verifierat att protokollet uppfyller Europeiska sjösäkerhetsbyråns (EMSA) vägledning, som innehåller ytterligare hälsostandarder inklusive de från EU: s gemensamma åtgärd för hälsosamma gateways. MSC Cruises har arbetat för att omfatta alla aspekter av gästens resa från bokningstillfället till ombordstigning, liv ombord och tillbaka till hemkomsten, samtidigt som gästupplevelsen är unik.

Inledningsvis endast för Schengenländerna

För den här inledande fasen av nystart av verksamheten kommer de två MSC Cruises-fartygen som trafikerar Medelhavet inledningsvis endast välkomna gäster som är bosatta i Schengenländerna. Dessutom har deras färdplaner utformats utifrån tillgängligheten till hamnarna, vilket där det är möjligt minskat behovet av gästerna att använda kollektivtrafik eller flyg och har planerats i samarbete med myndigheterna.

MSC Cruises har idag avbrutit alla andra kryssningar i Medelhavet från 16 augusti till och med 31 oktober. Gäster som är bosatta i Schengen-länderna och som är föremål för eventuella begränsningar som införts av de italienska myndigheterna, som är bokade på någon MSC Cruises-resväg fram till den 31 oktober, kan överföra sin bokning till antingen MSC Grandiosa eller MSC Magnifica och få upp till tre gratis strandutflykter, beroende på kategori de bokar; alternativt kommer de att erbjudas en Future Cruise Credit (FCC) som de kan använda på vilket fartyg som helst med vilken resväg som helst i MSC Cruises-flottan som seglar fram till december 2021.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier