Oasis IV – fartygsklassens sista syskon?

Det är nu klart att världens största fartygsklass, Oasis, kommer att få tillskott av ett fjärde syskon. Fartyget som än så länge bara kallas Oasis IV, ska vara klart 2018. Innan dess kommer Oasis III att levereras 2016.

När rederiet Royal Caribbean International lanserade Oasis of the Seas och Allure of the Seas 2009 respektive 2010 revolutionerade det hela kryssningsindustrin. Ingen hade trott att vi skulle få se så stora kryssningsfartyg med en passagerarkapacitet på 5400. Även designen förvånade med sin öppna akterdel och nya aktiviteter som zipline mellan fartygskropparna, en karusell, utomhusteater med en höj- och sänkbar pool som scen inklusive mycket annat.

450x352xoasis-three-render-1.jpg.pagespeed.ic.KVmo9o5T9l

De första bilderna på de två nya Oasis-fartygen är släppta men avslöjar inget särskilt då de på utsidan blir identiska med de två första fartygen i samma storleksklass; Oasis of the Seas och Allure of the Seas.

Förmodligen kommer det finnas nyheter och skillnader mot de tidigare fartygen på insidan, som till exempel andra inriktningar och namn på restauranger och butiker, men det lär dröja lite till innan vi får veta.

Nu och fram till oktober lär största fokus ligga på Quantum of the Seas som är nästa stora fartygsnyhet från Royal Caribbean International och som lanseras i oktober.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier