Odyssey of the Seas debuterar från Haifa

Odyssey of the Seas är ett fartyg i Quantum Ultra-klassen från Royal Caribbean.

Odyssey of the Seas, det senaste innovativa kryssningsfartyget från Royal Caribbean, har nu lämnat Meyer-varvet och övertagits av rederiet för att påbörja sina kryssningar från Haifa. Ceremonin skedde digitalt i en mix av olika klipp och inslag plus intervjuer via zoom.

Under den cirka 45 minuter långa presentationen får man bland annat veta att det tagit 10 miljoner arbetstimmar att färdigställa Odyssey of the Seas! Det motsvarar runt 2500 människoår!  

Odyssey of the Seas är det första kryssningsfartyget i Quantum Ultra-klassen som kryssar i USA och Europa från Haifa i Israel. Än så länge är det bara israeliska gäster som får kryssa med fartyget. Vi tänkte ändå ge en liten sneak peak som man säger från ett par av fartygets olika delar. För det kommer ju en annan framtid också – inom kort får vi hoppas!

Uppdatering 2021-05-22: På grund av det oroliga läget i Israel och regionen har Royal Caribbean beslutat att flytta Odyssey of the Seas till att istället tillbringa sin första säsong i Florida. Rederiet meddelar att de kommer att fortsätta att noga följa situationen i Israel och att de fortfarande hoppas kunna erbjuda kryssningar här i framtiden.

Haifa i Israel får första tjing

Först och främst så kommer fartyget att inleda sin debutsäsong i Medelhavet. Starten sker i Haifa, Israel och därifrån rör sig fartyget vidare mot både Grekland och Cypern. Först i November förflyttar sig Odyssey of the Seas mot Florida där det blir dags för namngivningsceremonin.

Odyssey of the Seas debuterar från Haifa i Israel.

Med sin ståtliga längd av 347 meter har fartyget plats för många spännande upplevelser. Inte minst har fartyget, som ingår i Quantum Ultra-klassen tillsammans med sin syster Spectrum of the Seas, vidareutvecklats. Den största skillnaden lär vara utomhusdäcken som anpassats för att även passa karibiska kryssningar.     

SeaPlex – största sportplanen till havs

Låt oss starta inomhus på SeaPlex, den största inom- och utomhus-aktivitetesområdet till havs. Här finns häftiga aktiviteter för hela familjen, från självlysande laser tag till att köra radiobilar på den stora sportplanen.

SeaPlex är ett paradis för den som gillar sport och lek. Här kan man både delta i en match av något slag och spela interaktiva spel som Sasu’s Mystical Quest. Tycker du bättre om att titta på? Bege dig då till Playmakers Sports Bar & Arcade som är ett nytt ställe för SeaPlex.

Den som söker mer äventyr och adrenalinpumpande aktiviteter ska hålla sig i aktern på fartygets utomhusdäck. Här kan man testa skydiving med RipCord by iFly, vågsurfing med den numera legendariska FlowRider-simulatorn eller tyngdlösa hopp i Sky Pad, en virtual reality-upplevelse inuti en bunge-trampolin!

Karibiskt inspirerat pooldäck

Odyssey of the Seas bjuder in till sol och bad med den rätta semesterkänslan på sitt inbjudande pooldäck. Den karibiska atmosfären är påtaglig. Här väntar pooler, starka färger, skuggiga cabanas, hängmattor och solstolar både utanför och i själva poolen. För svalkande drinkar och ett snack mellan baden finns The Lime & Coconut-bar och El Loco Fresh som bjuder på mexikanska tilltugg.

Missa inte heller bästa utsikten från North Star, en glaskapsel över 90 meter från havsytan. Härifrån har man 360-graders vy över havet och förbipasserande destinationer.

16 matställen ombord

En av totalt 16 matställen på Odyssey of the Seas är Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar. Här känns varje dag som en söndagsmiddag med familjen, i alla fall om man ska tro Royal Caribbean.

Vad kan man då vänta sig från denna italienska trattoria? Framförallt pizzor av alla slag som kavlas och snurras innan de seglar in i pizzaugnen och ut på din tallrik. Menyn bjuder också på hemlagad pasta, komplett chakuteristation och mycket mer. Självklart med möjlighet att kombinera rättrerna med ett passande italienskt vin till.

Teppanyaki är en annan favorit hos många, som även finns ombord på Odyssey of the Seas. Här väntar en meny med asiatiska smaker, såväl kött- som skaldjursbaserade. Att kockarna dessutom underhåller samtidigt som de lagar maten mitt framför gästerna på ett stort stekbord adderar förstås till upplevelsen.

Passar inte detta din preferens finns det gott om andra alternativ. Varför inte testa det fantasifulla köket på restaurangen Wonderland, pröva VIP-dining på Chef´s table, ett klassiskt amerikanskt steakhouse på Chops Grille, njuta av fräsch sushi och sashimi på Izumi eller slappa på rummet med room service?

Adventure Ocean & områden för tonåringar

De yngre passagerarna har två olika platser ombord där de kan leka, hänga och ha kul. För barn i åldrarna 3-12 år väntar lek och äventyr på Adventure Ocean. På Odyssey of the Seas har avdelningen även ett utomhuskoncept. På Adventure Ocean kan barnen ägna sig åt att utforska, leka och vara kreativa på en mängd olika sätt.

Tonåringarna (13-17 år) kan dra sig undan på Social180 dit vuxna och små störande syskon inte har tillträde. Här kan de istället hänga med jämnåriga som delar deras intressen för den senaste musiken, spel, filmer. De har också ett eget privat utomhusområde kallat The Patio, med sittplatser och havsutsikt.

Detta var som sagt bara ett litet smakprov av vad detta fartyg har att erbjuda! Här nedan följer några korta fakta om fartyget.

Odyssey of the Seas – korta fakta

Kryssningsstart: maj, 2021 från Haifa, Israel.
Rederi: Royal Caribbean International
Byggd: vid Meyer-varvet i Papenburg, Tyskland
Flaggad: Bahamas
Fartygsklass: Quantum Ultra
Total längd: cirka 327 meter
Antal hytter: 2105
Antal däck: 16 (14 för gäster)
Total passagerarkapacitet: 5498 (4198 vid två varje hytt, så kallad ”double occupancy”)

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier