Pärnu blir ny kryssningsdestination

pärnu-terminal

Vi befinner oss i Pärnu, Estland där vi just fått veta att staden planerar att gräva ur inloppet till hamnen så att mindre till mellanstora kryssningsfartyg ska kunna ta emot. Idag när vi gick en privat rundtur i stan, visade vår guide oss den gamla terminalbyggnaden från 1930-talet.

Den syns på bilden ovan, föga imponerande eller kryssningslik. Ännu har inga renoveringar eller tillbyggnader skett som synes, men man tror att planerna kan bli verklighet om 2-3 år.

Intresset lär vara stort att besöka landets sommarhuvudstad som de kallas. Här finns en fantastisk strand, en mysig stadskärna, fina gator med pastellfärgade trähus och inte minst en kurtradition som går tillbaka till 1830-talet.

Den som vill passa på kan pröva någon traditionell eller modern spabehandling på något av Pärnus stora spahotell; flera nyrenoverade eller på väg att renoveras. Bland dessa märks exempelvis Estonia, Wasa, Tervis, Tervise Paradiisi och Hedon där vi bor.

Staden har en lång historia, har tillhört Sverige och har många fina parker som passar både familjer och andra att strosa i och njuta av.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier