Viking Cinderella, Foto: Viking Line

Den 11 och 12 september håller Viking Line en champagne- och vinmässa på nöjesfartyget Viking Cinderella. Under mässan kommer världsledande vinhus, däribland Moët Hennessy, Bottega och Veuve Clicquot erbjuda provsmakningar av flertalet viner som inte går att finna i Systembolagets sortiment. Cinderellas à la carte-restaurang Seaview kommer också att servera en exklusiv fyrarättersmeny.

Förutom ett stort antal medverkande vinhus och flera hundra sorters viner kommer medverkande kunna lyssna till upp till nio masterclassföreläsare på varje kryssning. Det finns även möjlighet att förbättra sina vinkunskaper ytterligare och samtidigt få tillfället att testa ett brett utbud av både vin och champagne. Till exempel kan man ta tillfället i akt att lyssna till vinhuset Moët Hennessys föreläsning om champagne, eller så kan man förboka en ingående vinföreläsning med tillhörande vinprovning.

Foto: Viking Line

– Försäljningen av viner och champagne ombord på våra fartyg har ökat konstant och så även intresset för de ädla dryckerna. Vi har sedan flera år tillbaka anordnat välbesökta whiskeymässor som är rankade bland de tio bästa i världen. Många av våra gäster är äkta gourmander och de har efterfrågat kryssningar med fokus på mat och dryck. Därför är vi mycket glada över att nu kunna erbjuda våra resenärer en champagne- och vinmässa ombord på Cinderella, där gästerna även kan njuta av en kulinarisk matupplevelse, säger Gordan Schmidt, produktchef på Viking Line.

Följande vinhus kommer bland annat att medverka: Laurent-Perrier, Franck Bonville, Charles Heidsieck, Moët Hennessy, Freixenet, Veuve Clicquot, Antinori, Masi, Concha Y Toro, Torres, Tommasi, Henriot, Penfolds och Cono Sur.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier