Prima Class – första nya fartygsklassen från NCL på nära 10 år

Norwegian Prima första fartyget i Prima Class.

För första gången på nästan 10 år lanserar Norwegian Cruise Line en ny fartygsklass; Prima Class. Försäljningen startade igår till de olika kryssningarna i norra Europa, Storbritannien, Karibien och Bermuda med start sommaren 2022.

Det första i klassen, av totalt sex nya fartyg, heter just Norwegian Prima och blir branschens mest rymliga nya kryssningsfartyg som erbjuder mest utomhusutrymme och de mest rymliga hytterna hos något nybyggt fartyg.

Norwegian Prima första fartyget i Prima Class.

Fartyget får flera nyheter som Indulge Food Hall, Infinity Beach, Oceanwalk och The Concourse. Vi kommer att gå in närmare på dessa olika områden och koncept framöver.

Fördubblat sin varumärkesinvestering under pandemin

Norwegian Prima blir drygt 294 meter långt med ett bruttotonnage på 142 500. Fartyget kommer att ha en passagerarkapacitet på 3215 gäster vid två i varje hytt. Rymd och utrymme, spännande rutter och exceptionell service utlovas.

Norwegian Prima första fartyget i Prima Class.

Trots att vi inte haft fartyg som kryssat på över ett år slutade vi aldrig arbeta, vi tryckte aldrig en gång på paus, säger Harry Sommer, VD och koncernchef för Norwegian Cruise Line. I själva verket fördubblade vi vår varumärkesinvestering för att leverera oförglömliga gästupplevelser som går långt över förväntan. Inte bara kommer vi att börja kryssa i juli, vi är så stolta och så otroligt glada att kunna meddela starten på en spännande nyhet kapitel när vi introducerar Prima-klassen och det första fartyget i en rad oöverträffade fartyg med norska Prima.

Svenska Tillberg varit delaktiga

Skrovet på Norwegian Prima är designat av den italienska graffitikonstnären Manuel Di Rita, allmänt känd som ”Peeta”. För första gången på något NCL-fartyg sträcker sig ”skrovkonsten” till fartygets främre överbyggnad.

Design Inspiration | Norwegian Prima | NCL

Arkitekter i världsklass har hjälpt till att designa Norwegian Prima. Dessa inkluderar den italienska designern Piero Lissoni och kraftpaketarkitektföretagen Rockwell Group, SMC Design, Tillberg Design of Sweden, YSA DESIGN och Miami-baserade Studio Dado som konceptualiserade och komponerade estetiken i olika restauranger, salar och allmän områden ombord. Allt har förverkligats av Fincantieri på varvet i Marghera, Italien.

Norwegian Prima första fartyget i Prima Class.

Prima betyder ”först” på italienska. Namnet sägs syfta både på rederiet som föregångare i branschen men också som en hyllning till att det är första gången de samarbetar med den italienska varvsbyggaren Fincantieri. Fartyget blir som sagt också det första i Prima Class.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier