RCI_Zip line_Zip 2_DSC_5838

Vi kan förvänta oss att bli serverade en rad kryssningsnyheter i strid ström från Royal Caribbean Cruises från och med nu och åren fram till 2016. Förutom Quantum of the Seas som kommer hösten 2014 och Anthem of the Seas som lanseras våren 2015, tar man nu bort munkaveln och gör sig beredd att börja prata om fartyget som än så länge bara går under benämningen ”Oasis 3”.

Den officiella byggstarten för jättefartyget har nu gått av stapeln på STX- varvet i Saint- Nazaire i Frankrike. Det blir det tredje fartyget i RCCLs, tillika världens största fartygsklass, Oasis-klassen. De två tidigare, som respektive var världens största när de kom, är Oasis of the Seas samt Allure of the Seas. Nummer tre i klassen förväntas vara färdigbyggt i mitten av 2016 och kommer då vara ännu större än sina systerfartyg.

Vad som kommer finnas ombord i form av upplevelser och aktiviteter är ännu inte avslöjat. När Oasis och Allure kom liknade de inget man tidigare sett med sin design och sitt nyskapande koncept; indelningen i stora upplevelseområden med olika teman som den gammaldags badortsstilen med karusell, butiker och matställen samt Aqua theatre; sport och aktivitetsområdet med minigolf, klätterväggar, zip-line och vågsurfing; eller miniversionen av Central Park med café bland över 12 000 levande växter.

– Det är otroligt spännande att vara igång med konstruktionen av det som kommer till att bli det största kryssningsfartyget som någonsin byggts; Oasis 3. Detta blir lika spektakulärt som systerfartygen Oasis of the Seas och Allure of the Seas som sjösattes 2009 och 2010, säger Andreas Söderqvist, försäljningschef för RCCL i Sverige.

Fler detaljer om det nya gigantfartyget kommer att släppas inom de närmaste månaderna.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier