Robotar på Costa Diadema i sommar

CostaDiademaMarghera2_low
På Costa Diadema välkomnar robotar passagerarna när de kliver ombord i sommar. Foto: Costa Cruises.

Costa Cruises tar servicekonceptet till en ny nivå då de som första rederi lanserar mänskliga robotar ombord. Robotarna ”Pepper” får till uppgift att vägleda passagerarna rätt och interagera med dem på tre olika språk. Fartyget Costa Diadema är först på tur och robotarna kliver ombord lagom till sommarens Medelhavskryssningar.

Kryssningspaket med Ving

Ving, som samarbetar med rederiet, erbjuder i sommar kryssningspaket där flyg, kryssning och en hotellövernattning i avresehamnen ingår. I rutten ingår bland annat stopp i Barcelona, Marseille, Rom och Mallorca. Informationschef Magdalena Öhrn säger såhär om nyheten som kommer att möta deras kryssningsgäster när de går ombord:

-Med robotarna visar verkligen Costa Cruises att de vill ligga i framkant med innovativa och digitala lösningar. Det här är en spännande lansering som jag tror kan bli både ett roligt och uppskattat inslag under kryssningen.

Robotar från Japan

Pepper robot, foto Costa Cruises, lågupplöst

Robotarna Pepper skapades redan 2014 i Japan av Softbank och Aldebaran och är de första mänskliga robotarna som kan känna igen riktiga känslor, analysera rösttoner och anpassa sig och därefter.

Robotarna kommer att kunna kommunicera med kryssningsgästerna på tre olika språk; engelska, tyska och italienska. Vid ombordstigning finns de till hands och vägleder passagerarna rätt på fartyget. Bland annat ger de tips och råd om restauranger och underhållning ombord och utflykter i land.

Under våren 2016 gör robotarna praktik för att sedan vara sjödugliga och redo att ansluta till Costa Diademas besättning lagom till sommarens kryssningar i Medelhavet.

Fakta om Pepper-robotarna:

Längd: 1,20 meter
Vikt: 28 kg
Språk: engelska, tyska och italienska
Utrustad med: 3 vridbara hjul, en 3D-kamera och en 10-tums touch screen

Prisexempel för ett kryssningspaket med Ving ”Mallorca, Rom, La Spezia, Marseille” där 7 nätters kryssning med Costa Diadema ingår, en hotellövernattning i Barcelona samt flyg: 14 625 kronor per person. Avresa den 10 juli 2016 från Stockholm och boende i insideshytt inklusive helpension (dricks tillkommer).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier