Rosa höst för Birka Cruises

Fartyg i hamn kväll rosafärgat
När fartyget ligger i hamn belyses det och ser rosafärgat ut. Foto: Birka Cruises.

Man kan säga att det blir en rosa höst för Birka Cruises då de inleder ett samarbete med Rosa Kokboken till förmån för Cancerfonden. Försäljning av kokboken, föreläsningar ombord av kända profiler från boken och lanseringsevent i Stockholm är några av höstens aktiviteter.

– Cancer har blivit en folksjukdom som berör oss alla på något sätt. Genom samarbetet med Rosa Kokboken kan vi tillsammans med våra kunder bidra till den viktiga kampen mot cancer, säger Satu Andersson, VD för Birka Cruises.

– Vi vill ha en engagerad partner som medverkar till ökad synlighet och försäljning av Rosa Kokboken. Genom Birka Cruises når vi en bred målgrupp och mer än 370 000 potentiella köpareen fantastisk plattform för vårt arbete, säger Anna Benson, entreprenör och initiativtagare till Rosa Kokboken.

I september lanseras Rosa Kokboken II. Från den 30 september säljs den hos Birka Cruises. Genom att sälja kokboken och exponera den i samband med mässor och i alla sina kanaler hoppas rederiet bidra ytterligare till att uppmärksamma frågan. Under hösten syns dessutom M/S Birka i ett rosa skimmer vid hamnuppehållen i centrala Stockholm.

Rosa Kokboken 2
Rosa Kokboken 2

Fakta Rosa Kokboken

Rosa kokboken säljs till förmån för Cancerfonden. Den är ett projekt där Anna Benson samlat 20 kända kvinnor som delar med sig av sina tankar kring mat, träning och sitt möte med cancer. Rosa kokboken I vann juryns specialpris band 26 000 böcker på World Gourmand Awards (kokböckernas Oscarsgala) och samlade in knappt 1 miljon kronor till Cancerfonden.

I Rosa kokboken II medverkar bland andra Maria Montazami, Izabella Scorupco, Gudrun Schyman, Carolina Klüft, Lotta Engberg, Tilde de Paula, Babsan, Elisabet Höglund, Sonja Aldén, Pernilla Wahlgren, Lill-Babs, Pamela Andersson, Filippa Reinfeldt, Emma Green, Charlotte Kalla, Cecilia Forss, Victoria Silvstedt och Therese Alshammar.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier