Royal Caribbeans Europanyheter för 2016

Picture taken in Greece, Greece

Kryssningsgiganten Royal Caribbean International har just offentliggjort sina Europanyheter för nästa säsong. Bland annat kommer rederiet att sätta in det som blir regionens mest moderna och innovativa fartyg till att segla från sex hemmahamnar i Europa. Rutterna kommer att inkludera 85 spännande destinationer i 26 länder som inkluderar Medelhavet, Kanarieöarna, Skandinavien och  Baltikum.

Världens största till Medelhavet

RCI_HM_Harmony_2_touched_up
Harmony of the Seas

Fyra av dessa fartyg har aldrig tidigare kryssat i Europa. Ett av dem är kommande Harmony of the Seas som levereras i maj 2016 och är det tredje fartyget i Oasis-klassen som alltså gör sin första säsong i MedelhavetIndependence of the Seas återgår till Southampton och blir därmed den brittiska marknadens största fartyg.

Huvudsakliga rutter blir 10-­ till 14-nätters kryssningar i Medelhavet och runt Kanarieöarna. Den som kliver på i Southampton kan också välja att kryssa med Navigator of the Seas till de norska fjordarna, Baltikum, Medelhavet eller Kanarieöarna. Dessa kryssningar varar mellan 6 till 14 nätter.

Alaskaveteran

Royal Caribbean gör sin 27:de säsong i Alaska vilket inte vill säga lite. Förutom Radiance of the Seas kan man välja att kliva på Explorer of the Seas som blir det avgjort största fartyget med flest faciliteter ombord i dessa farvatten. Båda kommer att göra veckolånga kryssningar, Explorer från Seattle, Radiance från Vancouver och Seward.

RCI_AlaskaTours_JU04_03

Övrigt i korthet

Serenade of the Seas gör 7-nätters kryssningar längs de norska fjordarna, samt 7-13-nätters kryssningar till destinationer i Skandinavien och Ryssland med avresa från Köpenhamn i maj och augusti. I juni och juli 2016 avgår Serenade of the Seas från Stockholm på 7-nätters seglatser.

Stort blir också Grekland och Turkiet som kryssningsdestinationer. Här fördubblar Royal Caribbena sin kapacitet genom att förlägga tre fartyg i dessa populära farvatten. Jewel of the Seas kommer att göra helt nya 10-nätters seglingar till Grekland och destinationer längs Adriatiska havet och 11-nätters seglingar till Grekland, Turkiet och Kroatien med avgång från Venedig.

Vision of the Seas får sju-nätters seglingar på sin lott till de grekiska öarna och Turkiet, medan Rhapsody of the Seas får Rom (Civitavechia)som hemmahamn och därifrån kommer att göra nio-nätters kryssningar ut till de grekiska öarna på försommaren och hösten 2016 samt sju-nätters till Grekland och Turkiet från sent i juni och ända fram i augusti.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier