Sea Cloud Cruises startar om med regionsfokus

Sea Cloud Spirit är det nyaste fartyget i Sea Cloud Cruises flotta, även det får regionsfokus i det nya sommarprogrammet 2021.

Sea Cloud Cruises har bedrivit seglingskryssningar sedan 1979. I flottan finns det 90-åriga fyrmastiga fartyget Sea Cloud, hennes yngre syster Sea Cloud II och det nya fartyget Sea Cloud Spirit. Tillsammans kombinerar de upplevelsen av traditionellt sjömansskap med den lyxiga atmosfären på en elegant, privat yacht.

Det Hamburgsbaserade rederiet Sea Cloud Cruises har som alla andra legat lågt med sina seglatser under pandemin. Nu är det beslutat att de kommer att starta om sin verksamhet i sommar med nya rutter i Medelhavet. Alla avgångar fram till mitten av augusti 2021 uppfyller nuvarande Covid-19-relaterade restriktioner. Företagets förebyggande hygienprotokoll har också blivit certifierat av världens ledande klassificeringsföretag DNV GL.

Nytt fartyg och regionsfokus

Sea Cloud Cruises har valt att genomföra de kommande kryssningarna med början och slut i samma hamn. Tanken är att göra kryssningarna praktiska och okomplicerade för gästerna.

Sea Cloud blir det första fartyget i flottan som börjar resor från Pireus till de grekiska öarna. Kryssningarna startar den 7 maj 2021. Sea Cloud II startade den 2 juni 2021 med resor från Nice alternerande längs Côte d’Azur och runt Korsika. Sea Cloud Spirit kommer att fokusera på kryssningar från Rom till Sicilien och Toscana. Eftersom rederiet valt att öka regionsfokus på varje kryssning kommer på så sätt varje destination närmare gästens upplevelse. Målet är att ge gästerna djup insikt i respektive destination.

Med invigningen av det nya segelfartyget Sea Cloud Spirit, kommer företaget att erbjuda ännu fler upplevelser i lyxsegmentet som ett alternativ till kryssningar med de större kryssningsfartygen. Sea Cloud Spirit är ett 138 meter långt fullmastat fartyg, döpt i Palma de Mallorca varifrån jungruresan också avgick i slutet av april, 2021.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier