SD Wine with Dinner

Norska SeaDream Yacht Club hör till ett av världens mest exklusiva rederier. Ombord på de två lyxyachterna som tar cirka 100 passagerare vardera är bara det bästa gott nog. Förra året fick de utmärkelsen ”Readers’ Choice Awards” för bästa kök bland små fartyg av resemagasinet Condé Nast Travelers läsare. Nu satsar de på särskilda vinkryssningar.

Under benämningen Wine Voyages kan man redan under sensommaren och hösten åka med på SeaDreams särskilda vinkryssningar. Ombord ordnas vinprovningar och iland får passagerarna besöka utvalda vingårdar. På kryssningen från Lissabon till San Juan erbjuds passagerarna även att delta i ett 12 dagars vinutbildningsprogram.

EricaLandin_low

Inför den nya satsningen har SeaDream Yacht Club anställt den svenska vinexperten Erica Landin som arbetat många år som vinjournalist för både svenska och utländska magasin.

Som vinansvarig för rederiet blir hennes främsta uppgift nu att hjälpa SeaDream Yacht Club att bli ännu bättre på dryckerna ombord på de exklusiva resorna världen över.

– Målet är att ha det absolut bästa programmet för vin inom kryssningsindustrin inom några år, och speciellt att bli kända för att kunna champagne, säger Erica Landin.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier