Seaside; MSC Cruises nya fartygsklass

MSC New ship

MSC Cruises har tidigare meddelat att de investerar i två helt nya fartyg. Nu ingås ytterligare ett avtal om leverans av två nya, innovativa fartyg. Totalt investerar MSC Cruises drygt fem miljarder euro. Satsningen är den största i företagets historia och innebär att kapaciteten fördubblas till 2022.

– Med de nya, innovativa fartygen möter vi den ökade efterfrågan på kryssningar samtidigt som vi befäster positionen som ett av världens mest moderna kryssningsrederier, säger Claes Tamm, VD för MSC Cruises i Skandinavien.

MSC Cruises senaste fartygsorder med italienska Fincantieri omfattar två exemplar av den helt nya fartygsprototypen Seaside. Utformningen och designen skiljer sig från tidigare fartyg. Designen gör att gästerna kommer närmre vattnet genom ett nytt promenaddäck som sträcker sig runt om hela fartyget med butiker och restauranger. Poolområdet i aktern får dessutom en ny utformning.

Flera av hytterna utformas med terrassbalkonger och fartyget får panoramahissar med havsutsikt. De nya fartygen blir 323 meter långa och 41 meter breda med 2 070 hytter och plats för totalt 5 300 passagerare. Det första fartyget levereras i november 2017 och det andra i maj 2018.

MSC Cruises investeringsplan omfattar därmed två olika fartygskontrakt för totalt sju nya fartyg, varav tre av fartygen är på option. Sammanslaget med det renoveringsprogram som är planerat för fyra av MSC Cruises befintliga fartyg innebär det totalt en investering på drygt fem miljarder euro och en fördubbling av MSC Cruises kapacitet till 2022.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier