Silversea jubilerar med Discoverer

Foto: Silversea cruises


2014 är året då lyxrederiet Silversea firar 20-års jubileum. Den som vill pröva på denna typ av mer intim och personlig kryssning med rejäl guldkant har åtta fartyg att välja på; Silver Cloud, Silver Wind, Silver Shadow, Silver Whisper and Silver Spirit plus tre expeditionsfartyg; Silver Explorer, Silver Galapagos och nya Silver Discoverer. Oavsett vilket fartyg man väljer bor alla gäster i svit.

Silver Discoverer har precis påbörjat sin första tur. Fartyget kommer att segla till Mikronesien, Melanesien, Polynesien, ryska Fjärran östern, Sydostasien, Australien och Nya Zeeland. För bara fyra dagar sedan begav sig fartyget ut på sin första expeditionskryssning längs Australiens Kimberley-kust. Kimberley finns med på Lonely Planets tio-i-topplista över regioner att upptäcka 2014. Regionen är ett naturparadis med spektakulära vattenfall, unikt djurliv, orörda stränder och dramatiska röda bergslandskap.

10454733363_4dc555e862_b

Expeditionen går i naturens tecken. Varje dag bestämmer expeditionsledaren och kaptenen den bästa vägen med hänsyn till tidvattnet och till väder- och sjöförhållanden. Fartygets personal består av marinbiologer, historiker och geologer, som alla ser till att gästerna får ut så mycket som möjligt av sin upplevelse.

Med hjälp av Silver Discoverers tolv Zodiac-båtar ges möjlighet att uppleva den klippiga kusten på nära håll. Kanske får man syn på fiskgjusar, havsörnar eller saltvattenkrokodiler. Kimberley bjuder också på spännande utflykter till klippmålningar i grottor och under klippavsatser, som skapats av civilisationer för tusentals år sedan. Väl ombord igen väntar Silver Discoverers femstjärniga faciliteter.

Silver Discoverer är inte ett helt nybyggt fartyg utan ett befintligt som köpts upp av rederiet och renoverats. Fartyget har fem svitkategorier och plats för totalt 128 gäster. Ombord finns swimmingpool, gym, skönhetssalong, två restauranger, en grill vid poolen, en panoramalounge och ett föreläsningsrum för dem som vill ha mer information om destinationerna.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier