Sista Sovereign-fartyget lämnar Royal Caribbean

Majesty of the Seas går snart över till Pullmanturs flotta. Foto: Royal Caribbean International.

Fartyget Majesty of the Seas lämnar nästa år Royal Caribbean Cruises flotta och seglar istället över till rederiet Pullmantur. Majesty of the Seas sista kryssning för Royal Caribbean International sker den 29 april, 2016. Därefter går fartyget in i torrdocka för justeringar för att passa in i Pullmanturs flotta.

Under de senaste 40 åren har Pullmantur skapat sig en position som det ledande rederiet inom den spanska kryssningsmarknaden. Sedan 2006 har det tillhört Royal Caribbean Cruises. Den nuvarande Pullmantur-flottan består av fem fartyg med en daglig kapacitet på mer än 11 000 passagerare. Sedan 2013 har planen varit att växa på den latinamerikanska kryssningsmarknaden, där mer än hälften av verksamheten är belägen.

– Majesty of the Seas har skapat underbara minnen för miljontals gäster, och vi förväntar oss samma succéresultat när hon går över till Pullmantur, sa Richard D. Fain, styrelseordförande och VD för Royal Caribbean Cruises. Den här fartygsöverföringen är ett ypperligt affärstillfälle både för Royal Caribbean och Pullmantur. Vi är lyckligt lottade att vår mix av varumärken ger oss flexibilitet och möjlighet att expandera på viktiga strategiska marknader.

Med tillskottet av Majesty of the Seas, ökar Pullmanturs totala gästkapacitet med mer än 20 procent. Majesty of the Seas byggdes i St. Nazaire i Frankrike och seglade sin jungfrutur den 26 april 1992. Fartyget rymmer 2350 gäster (beräknat på två i varje hytt) och 912 i besättningen.

Majesty of the Seas har på sistone kryssat året runt från Miami och ofta besökt Royal Caribbeans privata ö CocoCay på Bahamas. Många förstagångskryssare har valt att kryssa med Majesty of the Seas eftersom storleken och stilen passar den som vill upptäcka och få en känsla av kryssningslivet. Efter övergången till Pullmantur kommer alla tre fartygen i Sovereign-klassen; Sovereign, Monarch, and Majesty, drivas av Pullmantur Cruises.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier