Specialresa till Lofoten med Solresor

Nordnorge

Få naturområden är så dramatiska och mäktiga som den norska kusten. De norska fjordarna och inte minst Lofoten står därför högt på mångas lista över drömresor; destinationen anses vara något av det vackraste Norge har att erbjuda.

Nu erbjuder Solresor en resa med Hurtigruten och fartyget MS Polarlys till området. Fartyget som är byggt 1996 har en klassisk maritim känsla med mycket trä, mahogny-paneler, polerad mässing och samtida norsk konst. Kryssningen startar från Tromsö och går genom Raftsundet och Trollfjorden till Lofotens huvudstad Svolvær.

Efter två nätter i land med unika upplevelser tar ett annat av Hurtigrutens fartyg över; MS Richard With och transporterar resenärerna vidare längs Helgelandskusten till Trondheim.

MS Richard With är döpt efter grundaren av Hurtigruten, kapten Richard With. Redan 1893 startade denna pionjär ”kustexpressen” som fick ett stort inflytande på livet längs den norska kusten. Fartyget, byggt 1993, har också gott om konst ombord – om inte utsikten över vyerna skulle räcka till. Det finns också jacuzzis och åtta minisviter ombord.

Resan till Nordnorge sker då landskapet är färgat av höstens nyanser och då luften är klar och hög. Den enda avresan sker den 28 september 2014 från Arlanda och Kastrup. Resan kostar från 12 585 kronor vid delad hytt/rum. I priset ingår flyg t/r Tromsö, transporter och transfer, museibesök, frukostar och middagar samt vissa luncher.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier