Stena Baltica på jungfruresa på linjen Nynäshamn-Ventspils

Inom ramen för Stena Lines pågående expansion i Östersjöområdet, gör rederiets nya färja Stena Baltica idag den 19 januari sin jungfruresa på linjen Nynäshamn-VentspilsFrån och med nu ska den trafikera rutten tillsammans med Stena Scandica. Den ersätter Stena Flavia, som ansluter till Stena Livia och ska bedriva passagerartrafik på linjen Liepāja–Travemünde.

Stena Baltica är ett systerfartyg till Stena Scandica, som sedan sommaren 2021 har fraktat passagerare mellan Nynäshamn och Ventspils. Fartyget är 222 meter långt och har 202 hytter. Det kan ta 970 passagerare, har totalt 2875 lastmeter avsedda för godstrafik, samt ett extra bildäck. Stena Baltica är nyrenoverad interiört och har nya typer av hytter, en rymlig butik med bra priser på välkända märkesvaror, bekväma lounger, ett antal restauranger och barer, samt ett soldäck.

Större godskapacitet och fler hyttplatser

Vi har nu transporterat passagerare och gods i Östersjöregionen i nästan ett decennium, ständigt följt upp våra kunders behov och önskemål, och är glada att kunna förbättra kundupplevelsen. I jämförelse med de färjor som tidigare trafikerade rutten, har Stena Scandica och Stena Baltica 30 procent större godskapacitet och 70 procent fler hyttplatser, bättre möjligheter att spendera överfartstiden på ett trevligt sätt, och ger på det hela taget en mer behaglig reseupplevelse på våra rutter till och från Lettland. Båda färjorna är fantastiska tillskott till Stena Lines flotta, och det här är bara det första steget i vår övergripande plan att fördubbla antalet passagerare på denna Östersjörutt under en treårsperiod,” säger Johan Edelman, Stena Line Trade Director, Baltic Sea North.

De nya färjorna är förbättrade på flera sätt som minskar miljöpåverkan och ökar bränsleeffektiviteten, bland annat med hybridskrubbrar för avgasrening, rengöringssystem för ballastvattnet och andra lösningar som medför att man kan erbjuda en mer hållbar transport över Östersjön. Det större tonnaget innebär i sig också lägre utsläpp per transporterad enhet.

Nynäshamn-Ventspils är den kortaste rutten mellan Lettland och Skandinavien och kommer nu att trafikeras av Stena Scandica och Stena Baltica, medan färjorna Stena Flavia och Stena Livia sätts in på rutten Liepāja–Travemünde.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier