Svenskt i Norwegian Escapes kaptenskår

Gunnar Hammerin_porträtt
Gunnar Hammerin

Norwegian Escape, det nyaste fartyget från Norwegian Cruise Line som lanseras i oktober, kommer att ha en stark svensk representation i fartygets kaptenskår. Flera svenska namn finns bland kaptenstjänsterna.

När högste befälhavaren är på semester tas fartyget till exempel över av kapten Gunnar Hammerin, som för tillfället tjänstgör som kapten på Norwegian Pearl.

Hammerins nautiska karriär började för mer än 40 år sedan och han har mer än 30 års erfarenhet som kapten, 20 av dessa hos Norwegian Cruise Line och Star Cruises.

Tjänsten som staff captain tillsätts av en annan svensk, Robert Lundberg. Staff Captain är “second-in-command” och kan också agera befäl över fartyget om så skulle behövas.

Robert Lundberg_porträtt
Robert Lundberg

Dagligen ligger ansvaret i att se till att allt ombord fortlöper som det ska, från gästernas och besättningens säkerhet till miljö och andra aktiviteter ombord.

Lundberg har arbetat på Norwegian Cruise Line sedan 2006 och har sedan dess haft positioner som chief officer på Norwegian Breakaway och staff captain på Norwegian Getaway.

Översta befälhavare på Norwegian Escape blir amerikanen Evans Hoyt, för tillfället kapten ombord på Norwegian Breakaway.

Kapten Hoyt är en erfaren sjöfarare med över 30 år till sjöss som började på Norwegian Cruise Line 2005 och sedan dess varit verksam som kapten på fyra fartyg i rederiets flotta.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier