Sviterna renoveras på Queen Mary 2

20271
Servitör på Queens Grill Lounge. Foto: Cunard.

Sviterna ombord på Cunards tre fartyg kallas “the grills” men har ingenting att göra med den pågående grilltrenden eller barbeque. Cunards svitkoncept föddes ursprungligen 1914 på Atlantångaren Aquitania. The Grill Room Dining Area erbjöd en mer intim atmosfär och högre service jämfört med huvudmatsalen.

På 1930-talet var the Verandah Grill på Queen Mary och Queen Elizabeth stället man ville synas på när man korsade Atlanten. En orkester spelade, det fanns dansgolv som höll öppet till sent och kockarna välkomnade alla gästers specialönskemål.

Idag heter de två svitnivåerna Queens grill och Princess grill. Nu ska dessa hyttkategorier på flaggskeppet Queen Mary 2 renoveras och få en modernare touch.

Uppfräschningen startar i maj och juni 2016 och utlovat är en ny nivå av lyx som ska kunna mätas sig med världens femstjärniga hotell. Sviterna har alla privata balkonger och bästa lägena ombord. Gäster i denna kategori har även tillgång till särskilda restauranger.

Alla förmåner man har som svitgäst bibehålls, men alla 172 grill-sviter på Queen Mary 2 får en helt ny stil där man inte bara uppgraderar utseendet utan också ser till att planera utrymmet på maximalt sätt. Subtila referenser till Cunards historia finns, som mattor vars design är inspirerade av mattorna från det första, ursprungliga Queen Mary-fartyget.

Även restaurangupplevelserna för svitgästerna kommer att göras om med fler bord för två, mer utrymme mellan borden samt fler fristående bord för att skapa flexibilitet i dukningarna. Även färger, dekor och möblemang byts ut och skapar en mer distinkt skillnad mellan de två restaurangerna Queens Grill och Princess Grill.

Här är en video som ger en föraning om vad som komma skall!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier