Ta kontroll över kryssningen med smart teknik

Bild: RCCL.

Smart-phones har man ju hört om, men smart-ships? Jepp, snart är världens första kryssningsfartyg med integrerad smart teknik här. Quantum of the Seas som gör sina första kryssningar i november i år, blir då världens första smart-ship med en hel del integrerad specialteknik. Ombord kommer gästerna till exempel att kunna få sin drink serverad av robotar.

Bild: RCCL

Royal Caribbean International’s nyaste fartyg kommer också ha betydligt snabbare hastighet på sitt Wi-Fi så att kryssningsgästerna lättare ska kunna dela sina semesterupplevelser på Facebook, Twitter och Instagram. Familjer som vill hålla kontakten ska kunna använda Skype och att spela Xbox Live blir också möjligt.

I Two70, Quantum’s futuristiska område, kommer de stora golv-till-tak-fönstren att kunna förvandlas så att de istället kan användas för video projektion, multimedia shower och digitala kartor. Alla 375 insideshytter ombord på Quantum of the Seas får också virtuell utsikt som visas live. Skärmen ser ut som en balkong och visar i realtid havsutsikt och vy över destinationerna man når på kryssningen.

Tack vare ny RFID-teknik; Radio Frequency Identification, ska fartyget bli mer praktiskt för gästerna. Hyttnycklarna, kallade SeaPass, kan då inte längre avmagnetiseras plus att den nya tekniken ska kunna användas till att exempelvis spåra bagage.

-Allt handlar om att göra det lätt för gästerna och eliminera några av de barriärer vi har haft samt försäkra att de har möjlighet att planera så mycket som möjligt av sin semester i förväg, säger Lisa Lutoff-Perlo, Executive Vice President of Operations, Royal Caribbean International.

Att ta kontroll över sin kryssningssemester är alltså den nya grejen på Quantum of the Seas, förutom drinkarna, det ligger helt i händerna på de nya bartender-robotarna.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier