Ta med hunden på kryssningen

13150
Queen Mary 2, foto: Cunard.

På kryssningsfartyget Queen Mary 2 finns den unika möjligheten att ta med hunden ombord när man korsar Atlanten mellan Southampton och New York. De fyrbenta passagerarna bor på en särskild kennelavdelning där de är övervakade av en så kallad ”Kennel Master” dygnet runt. På dagarna har de möjlighet att vistas ute på däck i den friska luften där de exempelvis kan leka och umgås med sina ägare.

– Med kenneln öppnar Queen Mary 2 upp dörrar för de människor som annars har svårt att komma iväg på en kryssning om de inte får hundvakt hemma. Ombord på fartyget får hundarna professionell passning, och man kan när som helst titta till sin fyrbente vän. Det här är en unik och trevlig service från rederiet, säger Jan Josefsson, VD på Globetrotter som säljer kryssningar med rederiet Cunard.

Hundkennel Queen Mary 2, foto Cunard

Alla hundpassagerare serveras mat och har man speciella önskemål eller vill ta med egen specialmat till sin hund så går det alldeles utmärkt. Varje hund har även tillgång till bland annat filtar, flytvästar och leksaker. Hundarna får en egen namnbricka vid registreringen i kenneln och varje kväll erbjuds nybakade gourmetkakor innan läggdags.

Queen Mary 2 är enda fartyg i världen som erbjuder kennel ombord. Kenneln finns endast tillgänglig att boka på fartygets transatlantiska kryssningar, i mån av plats. Även katter är välkomna.

Under våren 2016 kommer Queen Mary 2 att genomgå en stor renovering för att moderniseras. Bland annat kommer hytterna att fräschas upp och fartyget kommer även att utrustas med nya trevliga lounge-områden. För kennelns del innebär renoveringen att man får ny gatubelysning och brandsläckare ute på däck.

Prisexempel:

7 nätters kryssning med Queen Mary 2: Southampton-New York. Avresa den 10 maj 2016 från Southampton.  Boende i insides dubbelhytt med helpension, från 12 790 kronor per person exklusive flyg. Pris inklusive flyg Stockholm-London, New York-Stockholm, 16 890 kronor per person.

Pris för kenneln: 1 000 dollar per hund för boende i våningssäng, underslaf och 800 dollar per hund för boende i våningssäng, överslaf. Observera att priserna varierar.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier