Tallink Grupp öppnar rutten Stockholm-Tallinn igen

Baltic queen kommer att börja gå igen på rutten Stockholm-Tallinn.

Tallink Grupp meddelar att man kommer öppna den populära linjen Stockholm-Tallinn igen den 9 juli 2021. Då har linjen varit stillastående i nästan 16 månader på grund av inreserestriktioner mellan Estland och Sverige. Rutten kommer initialt att trafikeras med ett fartyg, Baltic Queen, med avgångar från Tallinn och Stockholm varannan dag.

I en kommentar till återöppningen av linjen säger Tallink Grupps VD Paavo Nõgene:

”När vi tillfälligt stängde linjen Stockholm-Tallinn den 14 mars 2020 och därmed avbröt den viktiga regelbundna sjöfartsförbindelsen mellan våra två huvudstäder för första gången på decennier, trodde vi aldrig att det skulle ta oss nästan ett och ett halvt år att återställa denna direktförbindelse. Jag är mycket glad över att smittspridningen nu gått ner tillräckligt och att vaccineringen har nått en punkt där karantänfri resa mellan Sverige och Estland är möjligt, och vi därigenom äntligen gradvis kan starta upp verksamheten på denna viktiga rutt.”

”Eftersom restriktionerna långsamt börjar lätta upp och vi noga kommer att följa hur smittspridningen utvecklas under de kommande månaderna, startar vi upp verksamheten successivt. Inledningsvis erbjuder vi därför avgångar med ett fartyg från Stockholm och Tallinn varannan dag. Våra fartyg fortsätter att ge tillräckliga möjligheter att hålla avstånd och vi fortsätter givetvis även med de extremt strikta hygien- och desinfektionsförfarandena ombord.”

”Samtidigt förbereder vi oss för att erbjuda våra kunder den bästa maten, underhållningen och avkopplingen på Östersjön efter den extremt utmanande vintern och våren. Under de senaste månaderna har vi nästan dagligen fått frågor från våra kunder om när de kommer att kunna resa till Tallinn eller Stockholm igen. Jag är glad över att kunna säga att den tiden nu har kommit. Vi ser så fram emot att välkomna våra gäster ombord på Baltic Queen igen.”

Varannan dag-trafik

Återöppningen av linjen kommer att ge människor som arbetar i Skandinavien möjlighet att återigen resa till jobbet med sina fordon. För närvarande kommer Tallink även att fortsätta ta passagerare med fordon på lastfartygen Sailor och Regal Star som går mellan Kapellskär och Paldiski.

Baltic Queen kommer att trafikera från Stockholm och Tallinn varannan dag från den 9 juli enligt följande schema:

Avgång från Tallinn: 18.00

Ankomst till Stockholm: 10.30

Avgång från Stockholm: 17.30

Ankomst till Tallinn: 10.15

Biljettförsäljningen för linjen Stockholm-Tallinn öppnar tisdagen den 15 juni 2021.

OBS! Tallink låter hälsa att passagerare kontrollerar innan de bokar sin resa, att de har rätt att resa in i landet. De bör även kontrollera att de har all nödvändig dokumentation som krävs för att komma in i landet. Det är varje passagerares skyldighet att kontrollera eventuella inreserestriktioner och karantänkrav före resan. 

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier