Två världsomseglingar med start i samma hamn

MSC Poesia och MSC Magnifica lämnade Genuas hamn samtidigt för sina respektive världsomseglingar. Pressbild MSC Cruises.

MSC Cruises, världens tredje största och snabbast växande kryssningsrederi har vinkat av gästerna ombord på MSC Poesia och MSC Magnifica när de två fartygen avgick från Genua, Italien för två separata världsomseglingar – en milstolpe och första gången ett rederi gjort detta.

De två fartygen kommer att skiljas åt efter Medelhavet för att bege sig ut på olika rutter runt om i världen. Kryssningen med MSC Magnifica pågår i 119 dagar medans MSC Poesia erbjuder en 117-dagars resa.

Gästerna kommer inte bara besöka några av världens mest spektakulära destinationer under sin kryssning, de kommer även bjudas på läcker mat ombord.

Stjärnkocken Niklas Ekstedt bakom vissa menyer

En rad prisbelönta kockar har skapat speciella menyer ombord för de olika etapperna under MSC World Cruise. Menyerna innehåller tre till fyra rätter som var och en visar upp det allra bästa av sina respektive kök, bland annat svenske stjärnkocken Niklas Ekstedt.

Niklas Ekstedt, flerfaldigt prisbelönad stjärnkock, tv-personlighet och kokboksförfattare. Pressbild MSC Cruises.

– Ombord på båda fartygen: Den brasilianska kocken Allan Vila Espejo kommer bland annat servera en meny med äkta manioksoppa och fiskgryta i Bahia-stil med paprika och kokosmjölk

– Ombord på MSC Magnifica: Den berömda peruanska kocken James Berckemeyer kommer att servera en spektakulär meny med peruansk kalvkind och lokal kolapudding ”Suspiro de Lucuma”

– Ombord på MSC Poesia: Den internationellt kända japansk-amerikanska kocken Roy Yamaguchi kommer att servera en enastående meny inklusive grillad teri-yaki fläskkotlett med hawaiisk chimichurri

– Ombord på MSC Poesia: Den Michelinbelönade svenska kocken, tv-personligheten och författaren Niklas Ekstedt kommer att servera rätter inspirerade av naturliga råvaror.

Kockarna kommer också att finnas på plats för att personligen hälsa gästerna välkomna när de ska njuta av delikatesserna i fartygets huvudrestauranger.

Hytter kvar på MSC World Cruise 2024

Kairo, Egypten, pressbild MSC Cruises.

För MSC World Cruise i januari 2024 finns det fortfarande ett fåtal hytter tillgängliga. Den helt nya rutten inkluderar 52 destinationer i 31 olika länder. Kryssningen kommer att gå till Medelhavet, Röda havet, Sydafrika, Sydamerika, Karibien, USA och Kanada, innan fartyget återvänder till Europa via Grönland och Island.

Ovanstående är en pressrelease från MSC Cruises.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier