Uppåt för Birka med vässad ombordupplevelse och ny destination

Det går bra för Birka Cruises. Trots rådande konjunktur och dålig branschutveckling steg deras passagerarsiffror under första kvartalet i år med 13 procent per tur.

Sandra Miller Kinge, Marknads- och Kommunikationschef på Birka Cruises, tror att Birkas renodlade kryssningskoncept och vässade menyer med närproducerad mat kan vara en trolig anledning till uppgången.
– Vi driver ju ingen transportverksamhet utan har möjlighet att ha fullt fokus på en förstklassig kryssningsupplevelse, säger Sandra Miller Kinge.

Parallellt med de vanliga dygnskryssningarna Stockholm-Mariehamn-Stockholm fortsätter de i sommar med sina långkryssningar. Birka Cruises startade med långkryssningar midsommarhelgen 1989. Då var destinationerna Riga och Visby. 1990 gjordes ett uppehåll, mellan åren 1991 och 1998 gick långkryssningarna igen, då till Visby och Rönne. Från 2002 har destinationerna varierat mellan Riga, Tallinn, Gdynia och Rönne i kombination med Visby.

birka kopenhamn

Ny destination för i år är Köpenhamn. Igår avgick premiärturen som kommer att gå till Rönne, Visby och Köpenhamn innan fartyget återvänder till Stockholm igen den 8 juli efter fyra dygn. Två 4-dygnskryssningar till avgår i sommar; den 11 juli och 18 juli. I juni avgick också en skärgårdskryssning på två dygn och en midsommarkryssning till Rönne och Visby på tre dygn.

För den som vill prova på att flerdygnskryssa med Birka redan i sommar finns hytter kvar på tredygnskryssningarna till Gdynia och Visby (som avgår den 26/7, 2/8 och 9/8), eller på tvådygnskryssningen till Visby (avresa den 16/8).

Om framtiden svarar Erling Ödmark, affärsutvecklare på Birka Cruises såhär:
– Vi tittar alltid på nya potentiella destinationer men inga beslut har ännu tagits om några varianter för framtiden.

För priser och tillgång på hytter, kontakta Birka Cruises.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier