Världsdebut i Grekland i sommar för Celebrity Apex

Celebrity Apex, pressbild.

Celebrity Cruises återvänder till Europa denna sommar med helt nya Celebrity Apex. Fartyget är det andra i Edge-klassen. Starten den 19 juni från Grekland blir dessutom starten för Celebrity Apex efterlängtade världsdebut då lanseringen tidigare blev uppskjuten på grund av pandemin.  

Celebrity Apex kommer att göra sju nätters kryssningar tur och retur från Aten fram till september 2021. Alla i besättningen liksom alla gäster över 18 år måste vara fullvaccinerade mot COVID-19. De under 18 år måste ha negativa PCR-testresultat.

Rederiets återkomst till Egeiska havet blir desto mer speciellt med tanke på Celebrity Cruises grekiska arv. Rederiet grundades 1988 av den grekiska familjen Chandris och blev senare en del av Royal Caribbean Group. Celebrity Cruises har fortfarande rötter i sitt grekiska ursprung då 70 procent av flottans marina officerare kommer från Grekland. Över 40 av dessa är kaptener och chefsingenjörer, inklusive kaptenen för Celebrity Apex, Dimitrios Kafetzis.

Exklusiva områden

TIME Magazine utsåg systerfartyget Celebrity Edge till en av ”Världens främsta platser” under 2019. Bland de visionära utrymmen som finns ombord, skapade av världsberömda designers, märks bland annat:

I det exklusiva området The Retreat finns särskilda hytter, en privat restaurang och en exklusiv lounge och soldäck. Dessutom finns ett dedikerat team av butlers och concierges till hands dygnet runt, för att ta hand om allt gästerna behöver på sin semester.

Magic Carpet, en sidohängande rörlig del på fartyget, som svävar ut och erbjuder gästerna vidsträckt utsikt medan de smuttar på en cocktail eller äter middag.

I den kulinariska repertoaren finns 29 olika restauranger, barer och lounger inklusive menyer skapade av Michelin-kockar och den helt nya Craft Social Bar, som förbinder gästerna till de destinationer de kommer att besöka.

Cafe al Bacio Celebrity Cruises Apex Shipyard Visit. Chantiers de l’Atlantique shipyard in Saint-Nazaire. 28th January 2020. Queensborough Studios. Photograph by Steve Dunlop www.stevedunlop.com steve@stevedunlop.com

Debutsäsong i Medelhavet

Celebrity Apex världsdebut och sommsrsäsong i Medelhavet börjar och slutar i Aten med två olika rutter;

Grekiska öar och Cypern – här ingår stopp i den antika staden Rhodos, med Akropolis och medeltida arkitektur; stränderna på Mykonos; och ön Santorini tillsammans med Cyperns södra kust.

Grekiska öar och Israel – Förutom stopp på Rhodos och Santorini erbjuder denna rutt besök i Haifa, med tillgång till Tel Aviv och Jordanfloden, liksom Jerusalem.

En rad utflykter skapade av Celebrity för alla intressen och prisnivåer kommer att finnas tillgängliga vid varje hamn, inklusive privatutflykter och upptäcksturer i små grupper för de gäster som föredrar att utforska destinationerna med bara familjemedlemmar eller reskamrater.

Kryssningen gör det dessutom enklare för gästerna med rederiets nya koncept ”Always Included”, vilken  inkluderar Wi-Fi, drycker och dricks. Celebrity’s Cruise ”With Confidence-program” erbjuder flexibla avbokningar och prisgarantier.

Hälsoregler ombord

Celebrity Apex kommer att kryssa med omfattande hälso- och säkerhetsåtgärder, framtagna av experterna i Healthy Sail Panel; Royal Caribbean Groups globala hälsochef och medicinska chef samt lokala grekiska hälso- och regeringsmyndigheter. Dessa åtgärder, inklusive vaccination och testkrav, kommer att följa utvecklingen av allmänna folkhälsoråd.

Detaljer om Celebrity Cruises alla hälso- och säkerhetsåtgärder finns på https://www.celebritycruises.com/healthy-at-sea. Dessutom måste gästerna följa alla resekrav för Grekland, som för närvarande inkluderar att presentera ett negativt PCR-test som inte är äldre än 72 timmar före ankomst till Grekland.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier