Viking Cinderella lämnar plats för ny kryssningstrafik

I mars 2024 flyttar Viking Line fartyget Viking Cinderella från kryssningstrafik mellan Stockholm och Mariehamn till trafik på linjen Stockholm-Mariehamn-Helsingfors. I samband med detta kommer Cinderella att flaggas om till finsk flagg.

Viking Line har sedan 2003 bedrivit kryssningstrafik mellan Stockholm och Mariehamn med fartyget Viking Cinderella. När fartyget våren 2024 i stället inleder trafik på Helsingforslinjen, flaggas det också om till finsk flagg.

Ny kryssningstrafik

För Viking Rederi AB:s personal på Viking Cinderella kommer förändringen inte att föranleda uppsägningar. Personalen kommer att erbjudas fortsatt arbete på fartyget under finska kollektivavtalsvillkor.

Våren 2024 startar Viking Line också ny kryssningstrafik utgående från Stockholm i samarbete med Gotlandsbolaget. De båda rederierna äger 50 procent var av kryssningsfartyget som tidigare har hetat Birka Stockholm.

Erbjuds tjänst på Birka

Den nya verksamheten gör det möjligt för Viking Rederis personal att visa intresse för att börja tjänstgöra på före detta Birka. Fartyget kommer att trafikera under svensk flagg med svenska kollektivavtalsvillkor.

Enligt överenskommelse mellan Viking Line och Gotlandsbolaget handhar Viking Rederi cateringpersonalen och Destination Gotland driftpersonalen på det gemensamma fartyget.

2 kommentarer på “Viking Cinderella lämnar plats för ny kryssningstrafik

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier