Viking Glory får Östersjöns mest påkostade uteservering

Viking Terrace blir Östersjöns mest påkostade uteservering.

I början av 2022 kommer Viking Lines nya klimatsmarta fartyg Viking Glory i trafik på linjen Åbo-Mariehamn-Stockholm. Nu avslöjar rederiet att fartyget kommer att levereras med Östersjöns första riktiga roof top terrace, placerad på däck 11. Med flexibla lösningar och infravärme kommer resenärerna att kunna njuta av havsutsikten tillsammans med mat och dryck från tidig försommar till sen höst.

Viking Terrace blir Östersjöns mest påkostade uteservering.
Viking Terrace blir Östersjöns mest påkostade uteservering.

–  Viking Glory förkroppsligar vår vision för framtidens Östersjökryssare, med en kombination av klimatsmarta lösningar och en oslagbar skärgårdsupplevelse. Under en kryssning hör det verkligen till att sitta ute på däck och njuta av det ständigt omväxlande havet och skärgården med sina speciella kobbar och skär. Med den unika takterrassen Viking Terrace blir det för första gången möjligt att maximera den upplevelsen under hela sommarhalvåret, oberoende av väder, säger Stig Pernell, blivande intendent på Viking Glory.

Viking Terrace blir Östersjöns mest påkostade uteservering.

Viking Terrace blir en säsongsanpassad uteservering

Viking Terrace är en flexibel kombination av restaurang och takbar belägen på däck 11. Terrassen kommer att öppna upp för soldyrkarna under varmare dagar men tack vare inglasning och infravärme blir den också en skyddad oas under kyligare tider.

Den säsongsanpassade lösningen är helt ny för den här typen av fartyg på Östersjön. På takterrassen kan resenärerna njuta från tidig morgon fram till småtimmarna. Här kommer det finnas möjlighet att njuta av både premiumfrukost liksom varma och kalla maträtter samt dryck från baren. Denna uteservering har 202 sittplatser och 54 bekväma solstolar.

Självklart bjuder däcket också på ett generöst glassutbud, lekplats och underhållning för de yngsta resenärerna under sommardagarna. Kvällstid laddar rederiet för mer vuxen underhållning i form av trubadurer och dj:s.

– Viking Terrace kommer att erbjuda livsnjutande i dess bästa former. På den stora terrassen serverar vi avspända publikfavoriter såsom grillat, pasta, sallader och saftiga hamburgare, förstås med läskande dryck i sommarvärmen. Vi längtar verkligen efter att tillsammans med resenärerna få skapa oförglömliga minnen ombord, säger Stig Pernell.

Viking Terrace, Viking Glorys nya uteservering, kommer att öppna upp ombord på Viking Glory våren 2022. Biljetter till fartyget kommer att bli möjliga att boka hösten 2021.

Pressrelease från Viking Line 2021-05-27.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier