Viking Grace vinner miljöpris

10610

Viking Line mottog igår kväll Baltic Sea Clean Maritime Award, ett nyinstiftat miljöpris, vid en ceremoni i Litauens huvudstad Vilnius. Priset delas ut till organisationer som utvecklar nya miljövänliga lösningar för att minska och förhindra utsläpp från fartyg och hamnverksamhet i Östersjöområdet.

11197

Det var första gången priset delades ut och Viking Grace erhöll första pris i kategorin Teknik, drivning och motorer, medan andra platsen gick till Trelleborgs hamn och tredje platsen till rederiet Color Line.

Kari Granberg, projektchef för Viking Grace, mottog priset som delades ut av Europeiska Unionens maritima ambassadör, den tidigare transportministern Kurt Bodewig från Tyskland.

08875_1

– Vi känner oss stolta och hedrade. Som rederi verksamt i Östersjöområdet är det viktigt för oss att värna om havet och göra vad vi kan för att minimera vår miljöpåverkan. Priset är ytterligare ett erkännande på det omfattande miljöarbete som Viking Line bedriver och är känt för, säger Peter Hellgren, vd Viking Line Skandinavien.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier