Viking Line behåller Amorella men byter rutt

Viking Lines nya passagerarfartyg Viking Glory inleder sin trafik på linjen Stockholm – Åbo den 1 mars och ersätter trotjänaren Amorella. Amorella inleder sin trafik mellan Stockholm och Helsingfors den 1 april. Detta innebär att Viking Line åter har två fartyg på linjen.

M/S Amorella, som under många år varit Åbolinjen trogen, sätts in som par med M/S Gabriella. Detta innebär en kontinuitet i tidtabellen och ett bättre utbud för såväl frakt – som personkunder.

Amorella byter rutt

–          Med Amorella uppnår vi åter en kontinuitet i trafiken mellan Helsingfors och Stockholm. En regelbunden turlista uppskattas av våra resenärer och fraktkunder. Amorella, som är syster till Gabriella, är ett mycket fint och uppskattat fartyg och vi är glada över att kunna sätta in henne på en linje där hon behövs. Våra intentioner har varit att sälja henne, men eftersom vi inte kommit fram till något resultat, så har vi bestämt oss för denna lösning. Ett beslut som stöds av att efterfrågan på person- och godstrafik mellan huvudstäderna för närvarande är stigande, säger Jan Hanses VD för Viking Line.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier