Viking Line i Finland: rekommenderar starkt bruk av CovidPass

Viking Line meddelar mot den finska marknaden att för att säkerställa resenärernas hälsosäkerhet inför rederiet en stark rekommendation om bruk av CovidPass från och med den 3 december på samtliga fartyg. Rekommendationen motiveras med att resenärerna bör kunna känna sig trygga och säkra ombord.

”Under pandemin har vi infört flera hälsosäkerhetsåtgärder på våra fartyg enligt de finska och svenska myndigheternas föreskrifter. Rekommendationen gällande CovidPasset är en fortsättning på dessa åtgärder. Under hösten har vi sett att det finns en efterfrågan på att få resa på kryssningar och därför vi gör allt för att säkerställa att man kan känna sig trygg. CovidPasset är bekant för allmänheten och används redan allmänt”, säger Johanna Boijer-Svahnström, Informationsdirektör.

Som pressreleasen är formulerad är alltså bruk av covidpass bara en rekommendation, blir det då någon skillnad i praktiken? Seafun ställde frågan till Johanna Boijer-Svahnström:

– I Finland kan vi i dagsläget inte juridiskt kräva Covidpass, svarar Johanna Boijer-Svahnström. I Sverige är läget annat, och om det kommer vi återkomma inom kort.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier