Viking Line lanserar nyårskryssningar 2020

Onsdag den 7 oktober släpper Viking Line biljetterna till två nyårskryssningar för den svenska publiken. För första gången någonsin blir det möjligt att fira in det nya året ombord på Rosella, som går från Kapellskär till Mariehamn och tillbaka. Även populära Viking Cinderella som utgår från Stockholm bjuder på ett sprakande nyårsfirande. Men det gäller att vara snabb: Nyårskryssningarna är rederiets snabbast slutsäljande avgångar och har i år begränsad platstillgång.

Efter en annorlunda vår erbjuder Viking Line återigen Ålandskryssningar från Sverige. Efterfrågan är stor samtidigt som rederiet enligt antagen branschstandard och rederiets covid-19-verifiering endast kan ta emot hälften så många resenärer per fartyg och avgång som normalt. Inför årets mest efterlängtade kryssning med avgång på nyårsafton har rederiet därför dubblerat resemöjligheterna. För första gången någonsin erbjuds nyårskryssningar med både Viking Cinderella och Rosella.

Tipset: häng på låset

– Nyårsfirandet på Cinderella utgör årets hetaste kryssning. Platserna säljer alltid slut och det går fortare än till någon av våra andra avgångar. Därför erbjuder vi i år även en nyårskryssning med vårt charmiga fartyg Rosella från Kapellskär. Eftersom vi endast har hälften så många platser som normalt är mitt tips dock att hänga på låset direkt imorgon kl 09:00 när vi släpper biljetterna, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien.

Rosella avgår från Kapellskär kl 15:45 på nyårsaftonen med kurs mot Mariehamn på Åland. Eftersom det finska nyåret inträffar en timme tidigare än det svenska hinner resenärerna med två tolvslag med utsikt över Ålands fyrverkerier från bästa plats ute på däck. I kryssningen ingår välkomstdrink, festbuffé och livemusik under hela resan. Rosella är sedan åter i Kapellskär kl 02:00 den 1 januari 2021. Nyårskryssningspaketet med Rosella kostar från 895 kronor. Viking Line har anslutande bussar till och från terminalen från bland annat Stockholm, Uppsala och Södertälje.

För den som istället vill utgå från Stadsgårdskajen i Stockholm startar firandet redan i terminalen med ombordstigning på Cinderella klockan 15:00. I paketet ingår bland annat festmåltid, brunch och nyårskonsert för sittande publik med Cotton Club. Tolvslaget skålas in gemensamt med slående utsikt över centrala Stockholm innan färden bär vidare mot Åland. Cinderella angör Stadsgårdskajen igen kl 14:00 på nyårsdagen 2021. Nyårskryssningspaketet kostar från 1 980 kronor och hela Cinderellas anslutningsnät av bussar tar resenärerna bekvämt till och från fartyget.

Biljetterna till de båda nyårskryssningarna släpps till försäljning på vikingline.se kl 09.00 onsdag den 7 oktober 2020.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier