Viking Line säljer Amorella

Amorella säljs till Corsica ferries.

Igår den 4 augusti 2022 blev det klart att Viking Line säljer sitt fartyg Amorella. Rederiet har kommit överens med Corsica Ferries SAS som blir det rederi som tar över M/S Amorella.

Det totala försäljningspriset är 19,1 miljoner euro och planen är att affären ska slutföras och att fartyget ska levereras under oktober 2022.

Med nya Viking Glory i flottan och försäljningen av Amorella, rör sig Viking Line mot sitt mål att förnya flottan och stärka bolagets finansiella position och likviditet. Amorellas bokföringsvärde per 30 juni 2022 var 3,2 miljoner euro, nu säljs hon för nästan sex gånger så mycket.

Målsättningen är att Amorellas ordinarie personal erbjuds arbete på rederiets övriga fartyg. VD Jan Hanses kommenterar vidare såhär:  

”Amorella, som trafikerat för Viking Line sedan 1988, hör till trotjänarna i rederiets flotta. Hon har varit en stöttepelare som upprätthållit regelbunden trafik på rederiets kärnlinje mellan Åbo, Åland och Stockholm. Personalens insats och engagemang under åren har varit avgörande för fartygets trafik. Detta innebär inte att vi avstår från Helsingfors – Stockholmlinjen utan vi fortsätter trafiken med ett fartyg under vintern och utvärderar strategiska alternativ för linjens fortsättning.”

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier