Allt om min Sky Suite på Celebrity Apex

Sky Suite, Celebrity Apex.

Celebrity Apex har totalt 1467 hytter fördelade på 15 kategorier. De flesta hytter ligger på däck 6-12. Det finns även hytter på däck 3, men dessa bokas inte i nuläget utan hålls för eventuella covidfall.

På däck 15 och 16 finns även de finaste sviterna. Faktum är att Celebrity Apex har hela 176 sviter. Kategorierna är, uppifrån och ner: Iconic Suite, Penthouse Suite, Edge Villa, Royal Suite, Celebrity Suite – och Sky Suite. Själv bor jag just i en Sky Suite så därför tänkte jag berätta lite mer om den kategorin.

Totalt finns det 146 Sky Suites så detta är definitivt den vanligaste sviten. Men samtidigt ovanligt bra. 😉 Alla är inte lika, de kan vara 28, 29 eller 30 kvm och ha 7, 9 eller hela 15 kvm balkongyta! Alltså nästan lika stort som en insideshytt (de är 17 kvm).

Ett ”hemligt” drömtrick

Jag älskade min Sky Suite från det ögonblick jag klev in. Färgerna är ljusa, milda och sobra. Grå-beige trä, grå-vit-mönstrad matta, mörkblå textildetaljer och snygga foton på väggarna.

Sky Suite, Celebrity Apex.

Garderoberna har man direkt när man kommer in och förutom gott om galgar och lådor finns där paraply, kassaskåp och påsar för tvätt och skoputs.

Dörren mellan garderoberna leder in till ett stort, underbart badrum! Här finns toalett med dörr, en gigantisk dusch där man liksom står i ett grunt badkar (måste testa hur bra det går att sjunka ner i det vid tillfälle).

Badrum, Sky Suite.

Duschen har många funktioner och vred. Det går att duscha både vertikalt och horisontellt, få fall, regn, använda handhållet munstycke eller få horisontell massage.

Den stora duschen, Sky Suite.

Dessutom har man stora förpackningar med väldoftande produkter från CO Bigelow; duschcreme, schampo, balsam. I badrummet finns också kroppslotion och tvål från samma märke.

Det är gott om hyllor, handfatet är stort och vid sidan finns en liten sminkyta med belyst förstoringsspegel, samt behållare med bomull och tops.

Det häftigaste i badrummet är att speglarna går att dra isär! Då blir hela ytan ett fönster istället och man ser rakt genom hytten mot balkongen och havet…så effektfullt!

Mycket som ingår i Sky Suite

Själva rummet har en stor dubbelsäng som har supersköna kuddar (jag är känslig! Ofta är de för hårda.) och fluffigt täcke. Soffa, pall, bord har man också plus byrå med en massa lådor, skrivbordsyta och stol.

Den stora platt-tv:n går att vrida mot sängen och vatten samt minibaren fylls på dagligen. Detta ingår i sviten, men eftersom Celebrity Cruises nu också har sitt ”Always Included”-koncept för alla gäster så behöver man inte ens tänka på det; dryck, dricks och wifi ingår för alla!

High-tech panel för ljus och värme

Några fiffiga hightech-features finns också från samma panel varifrån man styr temperaturen; dels en som styr gardinerna, dels belysningen. Genom att bara trycka på en knapp öppnar/stänger man mörkläggningsgardinerna, men det räcker också att dra i dem lätt så gör de sedan jobbet själva.

Ljuset går att sätta i olika stämningslägen: Morning, Evening, Sleep…den sistnämnda gör så att ljuset sakta dämpas och till sist släcks automatiskt, precis i lagom tid till att man hunnit lägga sig ner i sängen.

När jag kom stod det välkomstbubbel i hytten också och varje kväll får jag choklad på kudden. En kväll var den platta lilla chokladbit en bytt till en liten ask med två fina praliner. Det är detaljerna som gör det… 😉

Jag har även fått en Celebrity-mask, små behållare med handsprit som är perfekta att ha i handväskan när man går iland och skulle jag sakna något eller ha frågor har jag både min stateroom attendant OCH min butler att fråga.

Egen butler och området The Retreat

Min butler Katarina har stenkoll och har hittills inte gått bet på något jag frågat om. Jag kan ringa henne när som och hon vill gärna hjälpa till med så mycket som möjligt märker jag. Fantastiskt lyxigt…

En viktig sak jag ännu inte nämnt är också att man har access till det ”privata” området The Retreat (man delar det med alla andra svitgäster i och för sig). Det får dock bli ett helt eget inlägg för det finns en hel del att berätta om även där!

The Retreat, Celebrity Apex.

Är ni sugna på att boka en kryssning med Celebrity Apex kan jag rekommendera den kryssningskunniga resebyrån Go Cruising som Seafun samarbetar med. Glöm inte att nämna koden ”Seafun” om du hör av dig till dem, det kan ge fördelar! 😉

2 kommentarer på “Allt om min Sky Suite på Celebrity Apex

    1. Nej inte minibaren men de har konceptet ”Always Included” nu för alla så i barer och caféer ingår drycker upp till 9 USD/glas.
      I högre hyttkategorier (sviter) har man premium-paket vilket innebär att drycker upp till 15 USD per glas ingår. (Utöver detta ingår wifi och dricks i ”Always Included”).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier