Att välja hytt

MSCutsideshytt
Foto: MSC Cruises

Insides, utsides, lyx eller svit? Att välja rätt hytt bidrar lika mycket som andra faktorer till en lyckad kryssningsupplevelse. Är man inte begränsad av en snäv budget finns många härliga alternativ till den billigaste insideshytten. Här är bästa råden om hur du väljer rätt hytt för dig.

Börja med att fundera på hur du tänker dig att du skulle vilja bo ombord. Jämför sedan de olika hyttkategorierna på det fartyg du tänkt kryssa med. Ofta hittar man utförlig information om kvadratmeter, utrustning och inredning på rederiernas hemsidor och i resekatalogerna. Om en svit är för dyr, titta på vad en utsideshytt med balkong kostar. Tro mig, det är värt det!

En insideshytt behöver absolut inte vara sämre än andra, ofta är de likvärdiga en standard utsideshytt – sånär som på fönstervyn då. Och visst kan det kännas omotiverat att betala flera tusenlappar mer än vad man behöver när man sitter hemma och planerar. Risken är dock att man känner sig instängd i sin fönsterlösa hytt. Visserligen kan man få information om vädret både på tv:n och i dagsprogrammet, ofta ropar de även ut väderprognosen i högtalarna på morgonen. Men det är inte samma sak som att kliva ut på den egna balkongen och känna efter…

Utsideshytter går att få med bara fönster eller även balkong. Egen balkong bidrar stort till kryssningskänslan; att både se, höra och kanske till och med känna doften av havet är härligt! Balkongens storlek liksom hur den är möblerad varierar. Den kan vara liten och utrustad med stolar och ett litet bord, eller vara större med sköna solstolar att bre ut sig på. Att ligga och mysa med en bok och något svalkande att dricka i lugn och ro kan vara precis den där avkopplande kontrasten man behöver till fartygets livliga utbud i övrigt.

Sviterna och lyxhytterna kan också se ut på många olika sätt. Ibland är de bara rymligare varianter av de vanliga hytterna medan de också i sina mest generösa (och kostsamma) varianter kan ha flera separata sovrum med varsitt tillhörande badrum, gästwc, vardagsrum med flygel och matsal med pentry. De flottaste sviterna har till och med en egen jacuzzi på terrassen. Värt att komma ihåg, särskilt om man är många vänner som kryssar tillsammans, är att en supersize-svit för 14 personer inte behöver bli så väldigt mycket dyrare per person om man delar på kostnaden.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier