Balkonghytt på Royal Princess

Royal Princess är det första fartyget i Princess Cruises fartygsklass som heter just Royal. Detta fartyg lanserades 2013 och då var Seafun ombord. Hytten var en balkonghytt i klassiskt utförande som synes ovan.

En balkonghytt ombord på Royal Princess är cirka 20 kvm (ytan varierar mellan 214 -222 sq.ft.). Detta mått inkluderar balkongytan som inte var särskilt stor, i alla fall inte i min hytt. Balkongen hade plats för två stolar och ett litet bord (mer som en pall, inget man äter frukost på).

Rymlig walk-in-closet

Sängen var mycket bekväm vill jag minnas och kunde dras isär eller skjutas ihop beroende på preferens. Skrivbord med stol, garderob, kylskåp, digitalt kassaskåp, hårfön och platt-tv var annat som fanns. Dessa saker är så gott som alltid standard. Badrummet hade dusch och en del produkter.

Room service är något som Princess Cruises erbjuder utan extra avgift dygnet runt. Då jag var ombord bjöd menyn på följande alternativ – vilket förstås kan ha ändrats.

Det som skiljde hytten åt mot andra rederiers ”vanliga” balkonghytter var garderoben. Det var som en hel walk-in closet av typen man ofta bara får i en svit.

Riktigt bra med utrymme med andra ord och ett stort plus att slippa den traditionella garderoben med skjutdörrar. Dessa är nämligen alltid lite ivägen hur man än drar dem och ofta är den placerad längs ena sidan av sängen där det redan är trångt.

Denna typ av hytt har jag gärna igen!  

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier