Cinderellas hytt nr 9236 i kategorin Inside Comfort

På min senaste Viking-kryssning, en sommarkryssning med familjen, hade vi två hytter ombord som vi delade upp oss på. Jag och Theo – yngste sonen – hade en hytt och min man plus vår äldste son en annan. De låg vägg i vägg och även om det var en ”nödlösning” gillade vi det faktiskt så mycket att jag tror vi kommer att välja att bo så igen!

Nödlösning ja, på grund av corona hade vi velat fram och tillbaka ända sedan i våras om vi skulle åka eller inte och när. Vi valde till slut att vänta tills vi vuxna blivit fullvaccinerade, och då fanns inte de bästa hytterna kvar längre så då fick det bli två i kategorin ”Inside Comfort”.

En hytt i kategorin comfort är 9 kvm stor, eller liten kanske man ska säga. Mysigheten uppväger dock och jag gillar verkligen designen på hytten, särskilt belysningen och väggen med skärgårdsmotiv.

Smart lösning för resväskan

Eftersom vi skulle kryssa flera dagar och man aldrig vet hur vädret ska bli hade jag en resväska modell mellan med mig. Var skulle den få plats? Först flyttade jag den mellan sängen dagtid och pallen nattetid, men då blockerade den hyttdörren vilket varken kändes säkert eller praktiskt.

Som tur var kom vi på att det ju fanns ett utrymme under sängen menat för detta och där var det bara att skjuta under väskan. Jag kunde fortsätta att ha den öppen och bara dra ut den när jag behövde plocka upp något.

Den smala hatthyllan kom också till användning, liksom krokar och galgar. Jag uppskattade även att det fanns uttag vid sängen förutom vid spegelbordet. Nuförtiden är det ju inte ovanligt att man har 2-3 enheter som behöver laddas, per person!

Ser ni tomrummet bakom mina ben i fotänden på sängen? Det är där man skjuter under väskan.

Pölbildning i badrummet

Det enda jag störde mig på var avsaknaden av en kant i duschen liksom en fothandduk. För mig är en sådan ett måste att stå på efter duschen så att överflödigt vatten kan rinna av medan man torkar sig plus att man kan torka golvet.

Nu flöt istället allt runt och för varje dusch fick jag offra fler och fler handdukar till att torka golvet med. Jag låg faktiskt på alla fyra och vred ur handduken flera gånger. Utan nya handdukar hade vi inte kunnat stannat ombord flera dagar, i alla fall inte om vi skulle hållt oss rena. De torra handdukarna hade tagit slut.

Badrummet var annars hyfsat ”rymligt” för att tillhöra en så pass liten hytt.

I övrigt fanns två platsmuggar och tvålbehållare på väggen vid handfatet samt en i duschen med kombinerat schampo/duschtvål.

Det största plusset med denna hytt var att den bredare sängen (140 cm) som dessutom var väldigt bekväm. Jag gissar att det är därför den kallas comfort. Kuddarna var lite stumma men det gick ändå bra.

Vi sov gott och skulle som sagt inte ha något emot att bo i denna hyttkategori igen. Att som barnfamilj dela upp sig blir också lugnare när syskonet inte kommer åt att kivas hela tiden. 😉     

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier