Deluxe balcony cabin 11213 på MSC Meraviglia

Vår hytt på MSC Meraviglia denna gång var av kategorin ”deluxe balcony cabin”. Stilen var sober, allt kändes fräscht och var väl fungerande.     

Ytan på dessa hytter är ca 17 kvm och balkongerna varierar mellan ca 3-10 kvm. Vår balkong hörde till de mindre, det fick precis plats två stolar och en fotpall, och där satt vi gärna och njöt av det fantastiska vädret och även solnedgångarna över Medelhavet.

Balkongen hade gärna fått vara större så bokar du denna kategori, fråga och se om du inte kan få tag i en hytt med något större balkong. Eller så är det just detta du laborerar med om det skiljer sig i pris.

Till en början trodde jag att ”deluxe” låg i kuddmenyn (japp sådan finns) och kanske något mer, men enligt receptionspersonalen har alla hytter – från insides och uppåt – kuddmeny att välja ifrån. Detta nyttjade både jag och min man, vi bytte ut de stumma förvalda kuddarna mot en dunkudde och en ortopedisk och var mycket nöjda med det.

Saker jag uppskattade lite extra

Vi har båda rygg- och nackproblem och jag stör mig väldigt på om hytten har hårda, hemska kuddar som man sover illa på, så denna extra service uppskattade jag enormt.

En annan sak jag uppskattade mycket var servicen att man slipper springa och byta poolhanddukarna själv, det är bara att släppa dem i hytten så sköter ens hyttvärd/ ”stateroom attendant” det. Tänk dock på att inte förlägga dem ombord eller iland, då blir man debiterad, 20 euro per handduk tror jag det var.

Det som utmärker en deluxe-hytt är storleken; man har en kvadrat mer inne och en mer ute jämfört med en vanlig balkonghytt.

Utöver dubbelsäng (vill man hellre ha två enkelsängar ber man bara om det) och en bäddbar soffa (som alltid var uppbäddad i vårt fall eftersom vi hade med oss vår yngste son) har hytten en väggfast bordsyta med TV, telefon, låda under med hårfön, minibar (fylld men mot avgift) och ishink. Under bordet står en pall som även kan fungera som bord framför soffan.

Se YouTube-filmen där jag visar hytten

Här nedan kan du klicka på bilden för att komma till en YouTube-film där jag visar hela hytten och förklarar allt i detalj. Glöm inte att prenumerera på kanalen för att inte missa våra kommande filmer. På Seafuns Instagram finns även en reel med snabbvisning av hytten (jag blir jätteglad om du även följer mig där!).

Visar min balkonghytt på MSC Meraviglia

När vi kom in i hytten låg det också en desinficerad fjärrkontroll i ett kuvert där, kuvert med ansiktsmasker och lite information. Room service-menyn läser man numera av genom att scanna en QR-kod med mobilen.

(I filmen säger jag ”efter pandemin” vilket jag vill korrigera. Vi är ännu uppe i den och det sägs att det snart blir värre igen. Vi får ju hoppas det är fel, men i varje fall – det jag tänker på var ju att det just nu i alla fall lättats på restriktionerna med masker etc ombord).

Vid bordet fanns även två europeiska uttag samt ett USB-uttag. Det var inte så mycket för oss som hade tre mobiler, selfiesticks, gimbal, digitala klockor och annat som behövde ladda varje natt. Som tur var hade vi en ”sladdspindel” med oss så att det fanns uttag till allt och alla.  

Ett sista tips

Garderoben har en del för hängande plagg (med 12 galgar vilket räckte gott och väl), plus en med hyllor. Det fanns ett större fack, två hyllor, värdeskåp och två lådor plus skoyta längst ner. Jag störde mig lite på att dörren gled igen automatiskt, det kanske är meningen, jag vet inte.

Badrummet har dusch med duschkräm och schampo på väggen i behållare (dock ej balsam). Plus för hörnpinne där damerna kan sätta upp foten för att raka benen till exempel. Självklart även en tvättlina för badkläder i taket som är vanligt hos de flesta.

Bra planerat handfat, både så att det tar mindre yta men ändå är lätt att tvätta sig över. Tvålpump, hyllor för produkter och hängare för handdukar med mera.

Sammantaget en bra hytt, men innan du ber att få boka exakt denna hytt vill vi berätta att den har en så kallad ”connecting door” som gjorde att det blev ganska lyhört mellan oss och våra grannar. Det finns säkerligen hytter i samma kategori där man slipper detta, så ett sista tips är att hellre då välja en av dem.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier