Från svit till lyx och comfort på Mariella

Så var vi då tillbaka efter ett par bråda dagar ombord på Viking Lines fartyg Mariella och på resemässan Matka i Helsingfors!

Vi reste alltså dit i grupp med andra inbjudna. För många var det nog bara en transport över Östersjön, men för oss var förstås båtresan lika intressant som målet! Och två av de saker som vi nyfiket undersöker när vi är till havs är hytter och restauranger…

En resa, flera hytter

Mariella byggdes 1985. Hon är delvis renoverad där bland annat just hytter och restauranger fått en uppfräschning. Jag var ombord för att se en del av detta för drygt ett år sedan men har sedan dess inte haft tillfälle att komma tillbaka. Förrän nu!

På grund av en felbokning (vi är fyra i familjen men var bokade i en tvåbäddshytt) fick vi tillgång till flera olika hytter under resan; en comforthytt, en lyxhytt och en av de rymliga sviterna! Gissa om vi hurrade!!! För oss kryssningsnördar var det förstås jättespännande att få inblick i vad som dolde sig bakom så många hyttdörrar. 🙂

Från svit…

Så här såg sviten ut till exempel. Inredningen gick i brunt och varma orangea toner, möblerna var nya liksom textilierna. Badrummen var också nyrenoverade och det är ju ett utrymme som känns viktigt att det är fräscht så det var bra.

Nytt (för mig) var också att Viking Line nu har badrumsprodukter som tagits fram i samarbete med Rituals. Här har vi ju tidigare sett både produkter med egen logga samt från Comfort zone.

Sviten har ett separat sovrum med dubbelsäng och badrum, en separat wc samt ett stort vardagsrum med fåtölj, bäddsoffa (som bäddas om till en dubbelsäng), vattenkokare med kaffe och te, minibar och stort och läckert fruktfat på bordet när man anländer. Här sov vi första natten och hade det kungligt bra!

…till lyx och comfort

Nästa natt på hemvägen var sviten bokad av någon annan från Helsingfors så då fick vi dela upp oss och sov både i lyxhytten med en dubbelsäng och minibar samt den liknande comforthytten. Båda dessa var också mycket fräscha och bra.

Mer om restaurangerna och våra matupplevelser ombord i nästa inlägg!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier