Min balkonghytt 11100 på Costa Toscana

Hytt 11100 på Costa Toscana ligger på däck 11, i hörnet precis där fartyget blir bredare. Balkongen är därför extra stor, faktiskt hela 13 kvm. Själva hytten är ytterligare cirka 17 kvm invändigt, så totalt är hytten cirka 30 kvm. Hytten är inte bara större än normalt utan också smart planerad.

Ytan är en trevlig överraskning men får de två stolarna och det lilla bordet på balkongen att se ganska ensamma ut. De hade kunnat ställa dit två solsängar också, det hade ändå blivit plats över.

Hytt 11100 har extra stor balkong.

Designen är ljus och fräsch. Färgerna går i aqua, blått och orange. Vid ankomst står en vattenflaska på rummet, du får betala för den men inte hutlöst, 2,90 euro för en stor flaska. Självklart går det att dricka kranvattnet också.

Alla menyer ombord läses med hjälp av en QR-kod. Ladda mobilen med en app för detta (om du inte vanligtvis använder din kamera).

Garderoberna är placerade på vardera sida om badrumsdörren, en med hängutrymme och en med hyllor (på en av dem låg två poolhanddukar) och kassaskåp. Jag är så trött på alla skjutdörrar där man inte kommer åt sina grejer, här kändes det praktiskt och rejält även om det såklart blir trångt om en vill in/ut ur badrummet samtidigt som den andra väljer dagens outfit…

USB-uttag och hög fotända

Jag är glad för knopparna på väggen, det finns sällan någonstans att hänga väskor och jackor. Soffan är av schäslongstyp, och går att bädda om till en extrabädd (hytt 11100 är för tre personer).

Skrivbordet har inget djup att tala om, tveksamt om en laptop ens skulle få plats bland lampa, broschyrställ och telefon. Hårfön finns i en låda under och för en gångs skull är det hyfsat gott om kontakter. Vid skrivbordet finns två vanliga uttag plus två usb-uttag, samt att det finns ytterligare ett uttag vid ena sängsidan.

Balkonghytt 11100 på Costa Toscana.

Sängen ja, när jag kom in i hytten tyckte jag det såg ut som att sängen lutade! Fotänden var högre. Som tur var kändes det inte när jag la mig ner. Antingen var det en synvilla eller tänkt som en hälsogrej; att det är bra att sova med fötterna högt?

Något som kändes dock var att lakanen var lite sträva och kudden stum och hård. Det var synd när så mycket annat i hytten var bra, för är det något som ökar lyxkänslan så är det sköna sängkläder.

Snyggt och rymligt badrum

Luftkonditioneringen var lite hipp som happ, ena kvällen normal, nästa sprutade den ut värme trots att jag sänkte och sänkte temperaturen. Tids nog verkade den stilla sig.

Badrummet slutligen. Här var jag nöjd med flera saker. Skönt att slippa den ständiga beiga hårdplatsen som alla oftast inreder i. Här var den åtminstone klädd i en marmorliknande film. Duschen är rymlig nog så man slipper slå i och plus för avsaknad av sladdrigt duschdraperi.

Minus dock för att tvålpumpen i duschen var tom (även efter flera dagar, till slut letade jag upp min stateroom attendant och sa till) och att det just bara finns tvål, inte ens en basic ”schampo-duschcreme-kombo”. Så ett tips är att ta med eget schampo och balsam. Kittlande feature: glasvägg mellan dusch och hytt! Dock dimmad. 🙂

Badrummet i hytt 11100

Snyggt handfat där man slipper slå pannan i kranen, kan tvätta sig över (det finns alldeles för många rederier som bygger dockskåp till hytter med handfatsstorlek därefter!) och med plats för necessären intill.

Sammantaget trivdes jag mycket bra i min hytt. Byter de bara ut sina sträva lakan skulle det kunna bli full pott!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier