Min minisvit på nya fartyget Norwegian Encore

Norwegian Encore, pressbild.

Förra torsdagen checkade jag in på det splittnya fartyget från Norwegian Cruise Line; Norwegian Encore. Först ut i mina berättande blogginlägg om denna korta invigningskryssning mellan Bremerhaven och Southampton, får bli ett om hytten.

Jag bodde själv i en minisvit med stor balkong (totalt mellan 30-40 kvm) så självklart var det gott om plats! 🙂 Men det hade varit rymligt även med en till person i hytten. Färgerna var sobra och gick i mörkblått, vitt och beige/ljusbrunt. Hela stilen kändes elegant och lugn, vilket är bra när man vill dra sig tillbaka från detta stora fartygs gedigna utbud av aktiviteter.

Ofta står det ju vattenflaskor i hytten när man kommer. Nu var detta vatten förpackat i tetra, inte plast, som ett led i rederiets miljöarbete. I garderoben hängde härliga morgonrockar, handdukarna var så nya att de luddade, förmodligen hade ingen använt dem före mig!

Få kontakter, mycket tvål

All inredning var den sedvanliga; två sängar med mycket sköna kuddar (fristående som även gick att skjuta ihop), en soffa, avlastningsyta/bord med spegel, te/kaffebryggare, tv på väggen och telefon. Jag såg en (!) europeisk kontakt samt ett USB-uttag i varje sänglampa. Lite snålt.

Badrummets handfat var långt med två kranar så man slipper trängas med sin partner/vän, vilket var lyxigt men så var det ju också en minisvit. Duschen var stor och rymlig och hade inbyggda massagefunktioner (vilket jag upptäckte genom att kallt vatten sprutade ut rakt på min kropp istället för ur munstycket när jag första gången skulle vrida på vattnet).

Det fanns både handtvål i behållare på väggen vid handfatet samt schampo och balsam på väggen i duschen. Utöver det fanns även en ”body bar” (tvål) samt kroppslotion i minisize. Toppen!

Jag är hemma!

Plus för gott om galgar i garderoben. Stora hyllor fanns också samt kassaskåp. Numera har alla moderna fartyg knappfunktioner istället för lappar att hänga ut för att meddela ”Do not disturb”, ”Make up Room” eller som här även ”At home” som jag tyckte kändes charmigt. 😉

Allt som allt en riktigt bra hytt att trivas i. Möjligtvis hade jag önskat fler eluttag. Balkongen var också rejält djup med två stolar, bord och en solsäng. Vill du också ha stor balkong ska du boka en hytt med ”large balcony”. Tänk att sitta där och njuta en varm och solig dag med turkosblått hav framför sig. Mmm…! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier