Seaside Double på Viking Glory

Det finns hela 23 olika slags hytter på Viking Glory (om man räknar varje svit som en eftersom de skiljer sig åt). Totalt finns 14 olika hyttkategorier med havsutsikt. Seaside Double är en av dessa.

Seaside Double är en hytt för 1–2 personer, och denna slags hytt hittar man på däck 5, 6, 7, 8. Den totala ytan är 9,7 kvm. Min hytt låg på däck 7.

Hytten har en dubbelsäng, tv uppe i taket och bord med spegel och pall under. Mattan har blått mönster och överkastet en bränd orange ton. Den diskreta infällda belysningen ger mysig känsla.

Det finns en avhängningsyta för kläder bakom dörren och hårtork samt papperskorg.  En rolig detalj ni kan lägga märke till om ni bokar en sådan här hytt är mönstret som syns på sängöverkastet; det kommer från en lampa i taket!    

Badrummet

Badrummet har det man behöver, tvålpump på väggen och bra duschkabin med glasdörr. Går man nära ser man att väggen, som först bara ser lite ljus ut på håll, har ett mönster som ger intryck av lite pärlemorskiftningar.

Handdukar ligger på sängen vid ankomst, en stor och en liten per person. Möjligtvis att man kunde sakna en ”ståhandduk” som jag brukar kalla det, en handduk som man står på när man kommer ut ur duschen och som man kan torka upp med efter sig. Nu hade jag ju denna hytt för mig själv så jag kunde låna den lilla handduken för ”icke närvarande person 2” till det.

Tips

På väggen finns också telefon, dock saknades en taxfree-katalog i facket på väggen. De fysiska katalogerna har dragits in och det är väl bara bra för ett fartyg som Glory som kryssar med miljöfanan högt. (Taxfree-utbudet går att se online för den som inte vill planera inköpen i hytten innan man tar sig till butiken.) Väggen ovanför sängen har en målning/dekoration av den åländske konstnären Jonas Wilén.

Värt att veta kan vara att, vill man ha samma storlek och komfort på hytt men inte bryr sig om utsikten, så finns även hytt kategorin Inside Double. Den är förmodligen lite billigare. På däck 8 finns också den större kategorin Inside Double X på 12,8 kvm. Denna har också två fåtöljer och kylskåp.   

Sammantaget trivdes jag mycket bra i denna fräscha hytt. Nu hinner man ju inte vara så mycket i hytten på en dygnskryssning men jag sov gott och allt var utan anmärkningar.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier