The Studio Lounge på Norwegian Escape

I det här inlägget tänkte jag ta er med ombord på Norwegian Escape till ett område man vanligtvis inte ser om man inte bokat hytt här; The Studio Lounge och The Studios.

Visst känns det positivt; ljus och fräsch ”hemmakorridor”. 🙂

Vad är en studio?

En studio hos Norwegian Cruise Line är en singelhytt för resenärer som inte har någon att dela hytt med (och som inte vill betala extra för bädden de inte nyttjar).

Det är nämligen det vanliga fallet hos många rederier som inte har singelhytter, att soloresenärer måste betala nära på dubbelt för sin kryssning om de inte delar hytt med någon.

Studio Stateroom NCL Epic
En studio på Norwegian Epic ser ut såhär. Pressbild.

NCL var först

Självklart blev det här varmt mottaget när det kom 2010 på Norwegian Epic. Norwegian Cruise Line var först med att bygga singelhytter och efterfrågan blev stor. Andra rederier hakade och alla nya fartyg från Norwegian Cruise Line har idag konceptet med Studios.

En trappa upp når man loungen som ibland kallas Living Room.

Jag har flera gånger fått se dem under olika rundvisningar och de är jättesnygga. Vita, fräscha och med effektfull ljussättning så att man kan skapa olika stämningar beroende på humör och tid på dagen.

LED-belysning i olika färger skapar en skön atmosfär trots bristen på fönster. Foto: Heidi Rovén.

Träffa nya vänner

Ett utrymme enbart för passagerare i studios är The Living Room (Norwegian Epic) eller The Studio Lounge (som det heter på Norwegian Escape). Här kan man mötas, ta en kaffe och prata om dagen, kanske hitta nya vänner och bestämma en tid för middag ihop. Genialt om ni frågar mig!

Vi på Seafun hejar på detta att inte utesluta någon kundgrupp från denna underbara resform! Reser du ofta själv eller har svårt att få med dig någon på en kryssning är detta en perfekt grej att testa.

Läs gärna mitt tidigare inlägg om att solokryssa här.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier