Vår balkonghytt 9582 på Jewel of the Seas

I februari 2020 kryssade vi med Jewel of the Seas (Royal Caribbean) från Dubai och runt i Mellanöstern. Härligt nog blev det en mycket fin resa, och den sista innan pandemin lamslog världen. Jag har skrivit en hel serie blogginlägg om denna kryssning, sök bara på ”Jewel of the Seas” här på sajten. I detta inlägg ska jag berätta lite om vår hytt.

Balkonghytt 9582

Hur var då hytten ut som vi hade, nummer 9582 – en balkonghytt på däck 9? Mycket bra tack. 🙂 Balkonghytt 9582 hör till kategorin ”spacious balcony cabin”. Det innebär att den skulle vara lite rymligare än en vanlig balkonghytt, vilket den också var. Eftersom vi kryssade med våra två små busfrön var det extra skönt, barn har en tendens att både sprida ut sig och ta mer plats. 😉

Våra älskade små busfrön.

Jag hade varit lite rädd för att den kanske skulle vara omodern med tanke på fartygets ålder (Jewel of the Seas sjösattes 2004). Som tur var var det obefogat, hytten var riktigt fräsch. Tack vare att Jewel uppgraderades senast 2016 så var både färgval och annat stilfullt och elegant.  

Totalt 1097 hytter

Utöver dubbelsängen fanns en bäddsoffa som barnen sov i. Framför det ett litet bord och så det sedvanliga spegelbordet med stol mitt emot. Allt var välskött och funktionellt, hytten hade faktiskt riktigt bra med förvaring.

Totalt har Jewel of the Seas 1097 hytter med följande fördelning:

  • 534 balkonghytter,
  • 253 utsideshytter,
  • 249 insideshytter,
  • 447 med tre eller fyra bäddar
  • 20 handikapphytter.

Vill du läsa mer om Jewel of the Seas hytter kan du göra det på Royal Caribbeans hemsida.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier