Vår balkonghytt på MSC Fantasia

Vår balkonghytt var inredd i starkt mörkrött. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

MSC Cruises fartyg har ofta kraftfull och färgglad design. Vissa rederier verkar resonera att hytten ska ha en sval och neutral inredning om resten av fartyget ”skriker” av intryck, men jag gillar att även standardhytterna hos MSC Cruises är uttrycksfullt inredda istället för att allt bara går i beige/ljusblått/grått som hos många andra.

Dramatiskt mörkrött

Vår balkonghytt här på MSC Fantasia går i dramatiskt mörkrött och mörkt trä vilket känns exklusivt. Badrummet (med toalett, handfat och dusch) är vitt och ljust med inslag av mörkgrått. Allt är fräscht trots att fartyget har åtta år på nacken.

Balkonghytt, däck 11, MSC Fantasia. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Här finns en dubbelsäng med sängbord, en bäddbar soffa med litet glasbord, skrivbord med pall, tv, stor spegel samt tre garderober med lådor, kassaskåp och hängutrymme med galgar.

En mindre praktisk sak är dock att garderoberna ligger mitt emot badrummet vilket gör att garderobsdörrarna dumt nog slår in i badrumsdörren om båda öppnas samtidigt. Man måste därför ”varna” om man är utanför eller ska ut för att undvika krockar.

Belysning och poolhanddukar

En annan detalj som kunde varit bättre är belysningen. Förutom sänglamporna finns bara en knapp för all belysning i hytten vilket gör att man till exempel inte kan tända bara vid garderoben utan att bränna på full belysning i ögonen på den som sover i sängen eller soffan (där spotarna i taket är precis ovanför huvudet när man sover).

Balkongen är liten men finns där i alla fall plus att hytten är utrustad med poolhanddukar samt vatten (som kostar extra). När vi kom stod mousserande vin och en skål med frukt i hytten men jag misstänker att det har att göra med att vi är här i jobb, vilket de känner till ombord… 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier